25. Marta 2021.

“Kada je izgovorila ime, niko nije bio šokiran”; “Znalo se za Lečića”

Big Portal

“Gledala sam Danijelin dokumentarac čim je izašao i starije koleginice su mi odmah rekle da je reč o Branislavu Lečiću. Ispričale su mi da je već imao takve situacije. Kad je Danijela napokon izgovorila njegovo ime, niko nije bio šokiran”, tvrdi glumica, pa dodala:

“Ma on se često ponaša neprimereno, a koleginicama je uvek prilazio sa seksualnim aluzijama. Ima još njegovih žrtava, ako se oglase, treba da ih podržimo. Srećom, kada sam ja sarađivala s njim, bila sam mala, pa nisam doživela nikakvu neprijatnost”, prenosi “Blic”.

Dodaje da se “ceo glumački svet zgrozio” kad je Lečić pozvao žrtve pedagoga Miroslava Aleksića da pređu u njegovu školu glume.

“To nikako nije smeo da uradi. Hvala Mileni Radulović i Danijeli što su progovorile i time sprečile da jednog dana ja ili neka moja koleginica prođemo kroz isto. Nisu samo Mika i Leka takvi, ima još moćnika koji iskorišćavaju mlade devojke na razne načine. Ovo je samo vrh ledenog brega. Nadam se da će svi manijaci da budu raskrinkani”, rekla je Kosara.

Domaćim medijima obratila se i rediteljka Jelena Gavrilović, koja je rekla da se u glumačkom svetu znalo za Branislava Lečića, ali i za neke druge kolege, kojih se međutim mnogi plaše.

“Kada je Milena Radulović progovorila, mi smo pisali na društvenim mrežama da se taj talas hrabrosti prenese dalje. Mi u branši smo znali za Branislava, isto tako znamo za još neke ljude koji su možda još jači igrači od Lečića. Trenutno se svi nekako plaše, ali ja se nadam da je ovaj slučaj dovoljno jak poziv za sve žrtve da konačno progovore, jer ih ima još”, navela je Gavrilović, prenose domaći mediji.

Glumica Radmila Živković za “Blic” je takođe rekla povodom ovog slučaja da je “ništa ne iznenađuje” i kako je “vreme je potpuno drugačije od onog u kome je ona radila, živela i počinjala”.

“U svim profesijama toga ima i svi ćute, naročito one koje su preživele zlostavljanje i silovanje. Nažalost, mi živimo u muškom društvom i nikada nam se ne veruje ali to treba da se promeni, moraju mlade osobe odmah da prijave takve stvari koje im se događaju jer ne postoji karijera koja to može pokriti. Ceo život će te onda nositi tu mrlju na sebi i nikada je nećete oprati bez obzira što ništa niste krivi”, kaže Živković i dodaje:

“Hrabrost je kada to odmah prijavite. Moj savet mladim devojkama je ne pristaju na gluposti takve vrste i da odmah prijave jer to im neće pomoći, samo će nositi jednu kaljavu fleku na sebi koju će se truditi da operu kada to objave, a tada će biti mnogo kasno”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare