“Kada dođe vrijeme, naravno da ću se vratiti u Banjaluku" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“Kada dođe vrijeme, naravno da ću se vratiti u Banjaluku”

“Kada dođe vrijeme, naravno da ću se vratiti (u Banjaluku)”, izjavio je Davor Dragičević, otac mladića iz Banja Luke Davida Dragićevića, koji je nastradao pod do danas nerazjašnjenim okolnostima 2018. godine.

Osvrćući se na nedavnu odluku Okružnog javnog tužilaštva o obustavljanje istrage protiv njega, Dragičević kaže da je to samo jedna od montiranih istraga, koja je bila sa ciljem da se iskrene naš put borbe u traženju pravde za Davida.

“Takođe, veoma je jasno da nikakve ugroženosti ministra koga ja optužujem da je duboko upleten u ubistvo mog sina, nije ni bilo. To je donijelo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, a tužilaštvo u Prijedoru još uvijek vodi istragu za to nepostojeće djelo, kao što se vode istraga za nepostojeće djelo i potjernica za državni udar”, kazao je Dragičević u intevjuu RSE i dodao:

  • Ovo nedvosmisleno, jasno, ukazuje da se od prvog dana potvrđuje sve ono što sam ja rekao, kao i grupa „Pravda za Davida“ / da je vrh institucija Republike Srpske, i ljudi koji sjede u njima, duboko upetljan u otmicu, ubistvo i zataškavanje dokaza i činjenica o ubistvu mog sina Davida.

Na pitanje da li je upućen s istragom koju provodi Tužilaštvo BiH u vezi slučaja njegovog sina, on kaže da se ništa ne dešava.

“Po mojim saznanjima, ništa se ne dešava. U aprilu su preuzeli predmet, naravno ja kao otac gledam na to da je to prioritet. U tom spisu imaju sve dokaze, međutim, trenutno ne znam ni djelo kako je okvalifikovano, nisu ni s tim izašli u javnost”, kazao je Davor Dragičević.

Naglašava da vremena nema za čekanje.

“Vidite i sami da oni čekaju po tri-četiri godine da bi neku nepostojeću odluku o nepostojećem djelu donijeli, i kao mi sad, ili ja lično, na tome treba da budem zahvalan”, kazao je on.

Hoćete li istupati u javnost sa nekim novim informacijama, ako i dalje ne bude pomaka u slučaju pred Tužilaštvom Bosne i Hercegovine, on odgovara:

“Bez obzira na sve u koje imam povjerenja, ja imam svoj vlastiti put, i naravno da ću čim primjetim nešto istupiti. Do sad me nisu ni u jednom mom zarezu, ne riječi, demantovali. Sve dokaze posjedujem da je moje dijete oteto, mučeno, silovano, na kraju udavljeno od MUP-a Republike Srpske zajedno sa tužilaštvom, međutim, svi već četiri godine uživaju na slobodi dok se progonimo i ja, i majka Suzana, moja porodica, a najviše trpe članovi grupe „Pravda za Davida“ koji su stali iza mene i koji su već četiri godine izloženi teroru vlasti u Republici Srpskoj, progonu, suđenjima koja su svakodnevna”, kazao je Dragičević.

(BN) .

Danas objavljeno

GERB Bojka Borisova pobjednik izbora

M.

U toku hitna akcija u EU: Pozivaju ruske ambasadore

M.

CIK objavio izlaznost na izborima

M.

Ostavite komentar