15. Septembra 2021.

“Kada dođe vrijeme, naravno da ću se vratiti u Banjaluku”

Big Portal

Osvrćući se na nedavnu odluku Okružnog javnog tužilaštva o obustavljanje istrage protiv njega, Dragičević kaže da je to samo jedna od montiranih istraga, koja je bila sa ciljem da se iskrene naš put borbe u traženju pravde za Davida.

“Takođe, veoma je jasno da nikakve ugroženosti ministra koga ja optužujem da je duboko upleten u ubistvo mog sina, nije ni bilo. To je donijelo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, a tužilaštvo u Prijedoru još uvijek vodi istragu za to nepostojeće djelo, kao što se vode istraga za nepostojeće djelo i potjernica za državni udar”, kazao je Dragičević u intevjuu RSE i dodao:

  • Ovo nedvosmisleno, jasno, ukazuje da se od prvog dana potvrđuje sve ono što sam ja rekao, kao i grupa „Pravda za Davida“ / da je vrh institucija Republike Srpske, i ljudi koji sjede u njima, duboko upetljan u otmicu, ubistvo i zataškavanje dokaza i činjenica o ubistvu mog sina Davida.

Na pitanje da li je upućen s istragom koju provodi Tužilaštvo BiH u vezi slučaja njegovog sina, on kaže da se ništa ne dešava.

“Po mojim saznanjima, ništa se ne dešava. U aprilu su preuzeli predmet, naravno ja kao otac gledam na to da je to prioritet. U tom spisu imaju sve dokaze, međutim, trenutno ne znam ni djelo kako je okvalifikovano, nisu ni s tim izašli u javnost”, kazao je Davor Dragičević.

Naglašava da vremena nema za čekanje.

“Vidite i sami da oni čekaju po tri-četiri godine da bi neku nepostojeću odluku o nepostojećem djelu donijeli, i kao mi sad, ili ja lično, na tome treba da budem zahvalan”, kazao je on.

Hoćete li istupati u javnost sa nekim novim informacijama, ako i dalje ne bude pomaka u slučaju pred Tužilaštvom Bosne i Hercegovine, on odgovara:

“Bez obzira na sve u koje imam povjerenja, ja imam svoj vlastiti put, i naravno da ću čim primjetim nešto istupiti. Do sad me nisu ni u jednom mom zarezu, ne riječi, demantovali. Sve dokaze posjedujem da je moje dijete oteto, mučeno, silovano, na kraju udavljeno od MUP-a Republike Srpske zajedno sa tužilaštvom, međutim, svi već četiri godine uživaju na slobodi dok se progonimo i ja, i majka Suzana, moja porodica, a najviše trpe članovi grupe „Pravda za Davida“ koji su stali iza mene i koji su već četiri godine izloženi teroru vlasti u Republici Srpskoj, progonu, suđenjima koja su svakodnevna”, kazao je Dragičević.

(BN) .

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare