26. Januara 2021.

Kada će BUDŽET GRADA Banjaluka doći na red: Odbornici odlučuju o finansijama tek kada se ispune dva uslova

Big Portal

Jedina tema će biti imenovanje članova skupštinskih radnih tijela.

Kada će budžet doći na red tek treba da se odredi u narednim danima ili sedmicama.

Iz Skupštine grada poručuju da je, prije nego što budžet dođe na dnevni red zasjedanja, potrebno obezbijediti dva osnovna preduslova. Prvo da se napravi Nacrt budžeta, a drugi je, kako je objasnio vršilac dužnosti sekretara Skupštine grada Igor Šukalo, da se formiraju radna tijela Skupštine.

– Za danas je zakazan kolegijum Skupštine grada na kojem će biti utvrđen prijedlog da se iduće zasjedanje, i to vanredno, održi 3. februara. Tema te sjednice će jedino biti materijali koji se odnose na formiranje komisija i odbor a– naveo je on i naglasio da na dnevnom redu tog zasjedanja ne mogu biti Nacrt budžeta ili druga pitanja.

On je precizirao da mimo tih radnih tijela nijedan dokumenat ne može biti upućen u skupštinsku proceduru.

– Prije nego što, na primjer, Nacrt budžeta dođe na Skupštinu, mora da prođe kroz skupštinsku Komisiju za finansije, koju nemamo. Upravo će nam ta vanredna sjednica služiti da oformimo tu komisiju i ostala potrebna radna tijela kako bi Skupština grada mogla nesmetano da radi – objasnio je Šukalo.

Nije mogao precizirati kada će ce Nacrt budžeta naći na dnevnom redu Skupštine grada.

– To je jedno od pitanja o kojem ćemo sigurno razgovarati na današnjem kolegijumu. Prvo moramo vidjeti u kojoj fazi je njegova izrada, jer Nacrt budžeta još nije stigao u Skupštinu grada. Isto tako, sve političke partije trebaju da se usaglase o datumu takve sjednice – kazao je Šukalo.

Prema posljednjim informacijama iz Gradske uprave, izrada Nacrta budžeta je u završnoj fazi, ali nije precizirano kada bi on mogao biti završen.

Igor Šukalo je naveo da je u skupštinskoj službi ostalo nešto materijala iz prethodnog saziva.

– To su materijali koje je nama dostavio prethodni gradonačelnik, Igor Radojičić, ali to je sve vraćeno novom gradonačelniku, da ih on pregleda i odredi šta ide na Skupštinu, a šta ne – kazao je Šukalo.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare