Kada brisanje poda deterdžentom za veš treba izbjegavati, a kada je preporučljivo - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kada brisanje poda deterdžentom za veš treba izbjegavati, a kada je preporučljivo

Melisa Maker, stručnjak za čišćenje domova, rekla je da brisanje poda deterdžentom za pranje veša može da bude vrlo koristan trik, ali ako pod redovno čistite ili imate malu decu ili ljubimce onda vam nije potreban.

Na Tiktoku se nedavno pojavio trik koji preporučuje brisanje poda deterdžentom za pranje veša. Mnogi kažu kako se njihovi podovi, zahvaljujući ovom triku, sjaje bolje od specijalnih sredstava za čišćenje poda. Osim toga, štede novac.

Melisa Maker, osnivačica “Clean My Space” rekla je da brisanje poda deterdžentom za pranje veša može da bude vrlo koristan trik, ali da u obzir treba imati u vidu da neki podovi ne podnose najbolje deterdžent:

“Kad vidim ovaj trik, uvek se zapitam zašto uopšte dezinfikujemo podove? Kreatori koji stoje iza trikova sa čišćenjem uvek uzimaju za primer vrlo prljave situacije koje već dugo nisu bile očišćene, ali ako vaš dom ne izgleda tako, onda ne bi trebalo da koristite tako nešto moćno i agresivno”, objašnjava Maker.

“Jedna od stvari koju viđam u mnogim Tiktoku je prekomerna upotreba i mešanje proizvoda koji nisu sigurni za mešanje. Ako živite u prosečnoj kući s decom i kućnim ljubimcima, verovatno ne bi trebalo da uzmete tako energičan pristup čistoći”, kaže ona.

Ona kaže da ovaj trik zaista deluje, ali ako imate pod od tvrdog drveta, mermera ili prirodnog kamena ili ako ne volite da koriste jake hemikalije, predlaže da razmotrite druge mogućnosti:

“Para je odlična za prirodni kamen, gde će dobar parni čistač da otopi masnoću i prljavštinu i ubiti bakterije i viruse”, kaže Maker.

Danas objavljeno

Takmičar u njemačkom kvizu “Ko želi biti milioner?” dobio pitanje o BiH, trebala mu je pomoć

Vanja A

Svi znamo kako je završila, ali kakvu je gitaru imala Marija Antoaneta…

Vanja A

Skandal: Njemački političar ostavio suprugu i troje djece zbog glumice iz filmova za odrasle

Vanja A

Ostavite komentar