10. Augusta 2022.

Kad već nema grafika za gejmere, mogu i one za profesionalce

Big Portal

Negde je tu jednostavno “zapelo” i javnost nikako da vidi koliko ove grafičke karte stvarno mogu da pruže. Nakon mnogo odlaganja još uvek ne znamo kada će se napredniji modeli naći na tržištu, ali kako prenosi TheVerge, to nije sprečilo Intel da predstavi karte za profesionalnu upotrebu.

Ponuda

Kompanija Intel objavila je detalje o svojoj “profesionalnoj” seriji grafičkih karti – Arc Pro A50, A40 i A30M. Prema rečima same kompanije koja je izdala obaveštenje za javnost, “Intel Arc Pro A serija grafičkih karti za cilj ima rad u nekim od trenutno najaktuelnijih profesionalnih programa u poljima arhitekture, inženjerstva i izgradnje, kao i unutar industrija dizajna i proizvodnje. Ove karte takođe su optimizovane za rad u aplikacijama poput Blender”.

intelarca30mpro001.png.rendition.intel_.web_.1648.927.jpg

Karakteristike

Što se tiče samih tehničkih karakteristika ovih grafičkih karti, njih možete videti u tabeli koja se nalazi ispod:

 Intel Arc Pro A40Intel Arc Pro A50Intel Arc Pro A30M
Maksimalne performanse3.50 TFLOPs at Single Precision4.80 TFLOPs at Single Precision3.50 TFLOPs at Single Precision
Xe-core8x Ray Trace jezgara8x Ray Trace jezgara8x Ray Trace jezgara
Memorija6GB GDDR66GB GDDR64GB GDDR6
Displej izlazi4x mini-DP 1.4 sa audio podrškom4x mini-DP 1.4 sa audio podrškomPosebno za laptopove sa podrškom za do 4x
Opšte informacije50w maksimalne potrošnje i profil za jedan slot75w maksimalne potrošnje i profil za dva slota35-50w maksimalne potrošnje i sertifikacija za ISV softver

ARCProA50

Zašto?

Šta da vam kažemo? Nama se čini kako se Intel na sve načine trudi da održi interesovanje za svoje grafičke karte, pa kada već ne može da publici predstavi svoja rešenja namenjena gejmerima, treba predstaviti bilo šta, makar to bile i karte koje su namenjene bazičnoj profesionalnoj upotrebi. Situacija svakako nije povoljna, pogotovo imajući u vidu skorašnje navode kako se odustaje od sledeće generacije grafičkih karti kompanije Intel zbog ogromnih troškova koje je ta divizija uspela da ostvari bez ikakvih povratka profita. Šta vi mislite, hoće li Intel postati takmac kompanijama Nvidia i AMD ili će se divizija zadužena za razvoj diskretnih grafičkih karti ugasiti?

Bechmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare