10. Jula 2020.

Kad izađe iz zatvora, Romana će biti smeštena u prihvatilištu za migrante!

Big Portal

Romana Panić izlazi iz zatvora već 3. avgusta, do kada će odslužiti dve trećine kazne od dva meseca. 

Pevačica je 24. juna osuđena na godinu dana, a njen partner Filip Mrkajić na 18 meseci, zato što su pljačkali bankomate u Australiji. 

Prema pidacima do kojih je došao list  “Kurir”, svaki zatvorenik u Australiji koji je počinio lakše krivično delo ima pravo da zatraži prevremeni otpust, ukoliko ispunjava određene kriterijume, u koje, između ostalog, spadaju i dobro ponašanje, saradnja, pokajanje. 

Pevačica će već sledećeg meseca steći uslov da se nađe na slobodi, s tim da neće moći da napusti Australiju. 

Romana je osuđena na godinu dana zatvora, a Mrkajić na 18 meseci. Ona je obavezna da provede u ćeliji 60 dana, a ostatak kazne će provesti na slobodi, ali će biti u obavezi da se javlja jednom nedeljno policijskoj stanici u Brizbejnu, gde će se u bazu podataka unositi da kao osuđenik nije napuštala teritoriju na kojoj je počinila krivično delo. 

Za to vreme, a pre isteka pune kazne, Panićeva i Mrkajić moraće da vrate novac koji je ukraden sa bankomata, odnosno 23 hiljade australijskih dolara, što je oko 14 hiljada evra. 

Pevačici će biti dozvoljeno da boravi u smeštaju koji sama odabere, bilo da sama rentira stan ili da bude kod nekog poznanika, rođaka, prijatelja, ali neće smeti da menja adresu pre nego što o tome obavesti policiju. 

Za sve osuđenike koji nemaju mogućnost za sopstveni smeštaj, Australija ima migracione centre, gde su uglavnom smešteni oni koji čekaju deportaciju u svoju matičnu zemlju, bilo da su počinili neko krivično delo ili su uhvaćeni u Australiji bez boravišne vize. 

“Kurir” pretpostavlja da će se Romana odlučiti za drugu opciju, s obzirom na to da nema novčana sredstva, pa će do juna 2021. biti smeštena u ekstradicionom smeštaju u Brizbejnu (Brisbane Immigration Transit Accomodation). 

Zatvorenici u Australiji, koji izdržavaju uslovnu kaznu obdnosno kroz rad nadoknađaju štetu koju su napravili, bivaju raspoređeni da čiste ulice, peru grafite i uređiuju zelenilo. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare