24. Augusta 2020.

Kacin: Hrvatska “izvezla” virus korona u Sloveniju

Big Portal

U razgovoru za ljubljanski nedjeljnik “Reporter” Kacin se požalio i na ponašanje novinara koji ga kritikuju i poruke na društvenim mrežama da je njegovo ponašanje “licemjerno” jer je građane upozoravao na opasnost ljetovanja u Hrvatskoj, dok sam ljetuje u Hrvatskoj, na Krku, gdje ima kuću za odmor.

“Postao sam jedna vrsta gromobrana i pljuvaonice, što nije ugodno, ni za mene ni za moju porodicu”, rekao je Kacin.

Dodao je da su mu neki hrvatski mediji pred kuću slali i “paparace” kako bi ga slikali i od njega uzeli izjavu, kao i da je on na Krku “na svom”, a ne na njihovom terenu.

“Ne želim ništa loše Hrvatskoj, ali ona (zbog rasta slučajeva zaraze) postaje ozbiljna prijetnja državama EU zbog velikog broja naših turista, najviše Sloveniji”, kazao je Kacin, prenijela je Hina.

Kacin je dodao da će vrijeme pokazati da su prilike u Hrvatskoj “vrlo dramatične”

“Ja imam mnogo razloga za zabrinutost”, kazao je Kacin, dodajući da su njegova upozorenja u tom smislu “dobronamjerna”.

Ako se Hrvatska sama ne pobrine za bolju epidemiološku sliku, dodao je, onda joj u tome niko ne može pomoći.

Kacin je u intervjuu bio vrlo kritičan prema sporim odlukama hrvatske vlade na ograničavanju rada noćnih klubova i drugih mjesta zabave, iz kojih po podacima slovenačkih epidemiologa dolazi većina importiranih zaraza u Sloveniju, a prenose ih mladi koji ljetuju na hrvatskoj obali.

Kacin se u razgovoru retorički pitao “je li otvaranje takvih klubova u Hrvatskoj neophodno zbog turističke sezone” ili zbog “ekstraprofita” nekih uticajnih vlasnika klubova.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare