Kačamak na vučjanski način - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kačamak na vučjanski način

Iskusni vodeničari Trajković i Stamenković otkrili su zanimljiv i ukusan recept.

Za kotlić kačamaka potrebno je:

oko 300 grama belog projinog brašna
kašika masti
1,5 litara vode,
so po želji ili slani ovčji sir, kajmak ili kiselo ovčije mleko

Priprema:

Kukuruzno brašno se uz kašiku masti skuva do guste mase u prethodno provreloj vodi. Kada se brašno lepo ukuva, onda se vadi većom drvenom varjačom i stavlja u malo zagrejano posuđe. Prelije se podgrejanom “leskovačkom spržom” (sitnim čvarcimam).

“Ko voli, nek izvoli”, kažu iskusni vodeničari iz leskovačkog Porečja.

Danas objavljeno

Napitak pun magnezijum od samo četiri sastojka za dobar početak dana

Vanja A

Tri najgore stvari koje nesvjesno radimo dok se umivamo

Vanja A

Superbakterije su smrtonosnije od side i malarije

Vanja A

Ostavite komentar