Južnokorejski gigant će proizvoditi 30 miliona telefona manje - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Južnokorejski gigant će proizvoditi 30 miliona telefona manje

Najnovije informacije ukazuju na to da je Samsung smanjio proizvodnju pametnih telefona za 30 miliona, dok je Apple odustao od planiranog povećanja proizvodnje za ovu godinu.

Proteklih više od dve godine bile su turbulentne s brojnim problemima izazvanim pandemijom koronavirusa, globalnim lancima snabdevanja, nestašicom čipova, a u poslednjih nekoliko meseci situaciju je dodatno zakomplikovao rat u Ukrajini.

Svi ti faktori odražavaju se i na tržište pametnih telefona, a šta ove godine možemo očekivati na njemu najbolje možemo videti na primeru dveju najvećih mobilnih kompanija.

Južnokorejski Samsung godinama drži prvo mesto po prodaji pametnih telefona, uz povremene prekide kada tu njihovu dominaciju prekine Apple. Prema prošlonedeljnom izveštaju azijskih medija, iz ove kompanije su obavestili partnere kako će tokom 2022. smanjiti planiranu proizvodnju smartfona za čak 30 miliona.

Prema prvobitnim planovima za ovu godinu, proizvodnja Samsungovih telefona trebalo je da iznosi oko 310 miliona, no sada je taj plan promenjan i planira se proizvodnja 280 miliona smartfona. Potrebno je naglasiti kako se radi o izveštaju medija koji iz Samsunga nisu želeli da komentarišu.

Kada je u pitanju Apple, on neće smanjivati proizvodnju smartfona, ali izgleda da je kompanija odustala od planiranog povećanja proizvodnje. Za ovu godinu planirana je proizvodnja dodatnih 20 miliona iPhonea, ali proizvodnja bi ipak trebalo da ostane slična kao i tokom 2021.

Danas objavljeno

YouTube dislajk taster služi samo za ukras?

Zeljka

Ovo će biti najbolji igrači u FIFA 23

Zeljka

Beskompromisne inovacije Huawei P50 Pro telefona

Zeljka

Ostavite komentar