31. Maja 2022.

Južnokorejski gigant će proizvoditi 30 miliona telefona manje

Big Portal

Proteklih više od dve godine bile su turbulentne s brojnim problemima izazvanim pandemijom koronavirusa, globalnim lancima snabdevanja, nestašicom čipova, a u poslednjih nekoliko meseci situaciju je dodatno zakomplikovao rat u Ukrajini.

Svi ti faktori odražavaju se i na tržište pametnih telefona, a šta ove godine možemo očekivati na njemu najbolje možemo videti na primeru dveju najvećih mobilnih kompanija.

Južnokorejski Samsung godinama drži prvo mesto po prodaji pametnih telefona, uz povremene prekide kada tu njihovu dominaciju prekine Apple. Prema prošlonedeljnom izveštaju azijskih medija, iz ove kompanije su obavestili partnere kako će tokom 2022. smanjiti planiranu proizvodnju smartfona za čak 30 miliona.

Prema prvobitnim planovima za ovu godinu, proizvodnja Samsungovih telefona trebalo je da iznosi oko 310 miliona, no sada je taj plan promenjan i planira se proizvodnja 280 miliona smartfona. Potrebno je naglasiti kako se radi o izveštaju medija koji iz Samsunga nisu želeli da komentarišu.

Kada je u pitanju Apple, on neće smanjivati proizvodnju smartfona, ali izgleda da je kompanija odustala od planiranog povećanja proizvodnje. Za ovu godinu planirana je proizvodnja dodatnih 20 miliona iPhonea, ali proizvodnja bi ipak trebalo da ostane slična kao i tokom 2021.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare