Jussie Smollett optužen po 16 tačaka optužnice zbog laganja o napadu - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Jussie Smollett optužen po 16 tačaka optužnice zbog laganja o napadu

Glumac i dalje tvrdi da ništa nije izmislio.

Televizijski glumac Jussie Smollett, uhapšen prošlog meseca jer je organizovao lažni napad kako bi podstakao karijeru, optužen je po 16 tačaka optužnice za lažno prijavljivanje policiji da su ga napale dve osobe vređajući ga zbog rase i seksualne orijentacije.

Smollett je krajem januara podneo tužbu u kojoj je naveo da su ga maskirane osobe napale u centru Čikaga uz uvrede zbog rase i seksualne orijentacije. Zatim su ga navodno fizički napali i vezali mu omču oko vrata i posipali nekom hemikalijom.

Ispričao je i da su mu napadači vikali da su u zemlji “MAGA”, prema sloganu iz kampanje američkog predsednika Donalda Trumpa (Make America Great Again).

Prema policiji, dvojica braće, koji su obojica crnci, priznali su da im je Smollett platio da insceniraju napad. Lokalni novinari su pronašli snimke nadzorne kamere dvojice braće kako kupuju stvari koje su navodno upotrebljene u prevari, među kojima i crvenu kapu i maske za lice.

Smollett je pod istragom i zbog rasističkog pisma koje je uputio samom sebi. Kad to pismo nije odeknulo onako kako je očekivao on je pribegao organizovanju lažnog napada na sebe.

Taj lažni napad je početno izazvao niz osuda. Brojne poznate osobe su ga podržale, poput glumice Emme Watson, pevačice Katy Perry i bivšeg potpredsednika Joa Badena, kao i niza drugih demokrata.

Smoletov advokat Mark Geragos rekao je da je optužba “suvišna i osvetoljubiva” i dodao da njegov klijent odlučno tvrdi da je nedužan.

Danas objavljeno

Top-10 znamenitosti Londona

Vanja A

Nestala pre 11 godina pronađena kako živi u komšijinoj kući!

Vanja A

Oduševila izgledom: Slavna pjevačica izgubila 18 kilograma

Vanja A

Ostavite komentar