JUROŠEVIĆ IZRUČEN SRPSKOJ: Optuženi za pokušaj ubistva prebačen u KPZ Kula - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

JUROŠEVIĆ IZRUČEN SRPSKOJ: Optuženi za pokušaj ubistva prebačen u KPZ Kula

Slaviša Jurošević optužen za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića izručen je iz Grčke pravosudnim organima Republike Srpske, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Jurošević je nakon izručenja odmah sproveden u Kazneno-popravni zavod Kula u Istočnom Sarajevu, gdje je smješten u pritvorsku jedinicu.

Slobodan Vasiljević brutalno je pretučen 1. juna ove godine u večernjim časovima ispred parohijskog doma u Šekovićima.

Vasiljević je zadobio teške i po životne opasne povrede u vidu preloma lobanje, čeone kosti, te preloma po tijelu. U besvjesnom stanju prebačen je u bolnicu u Zvorniku, a zatim u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

Okružni sud u Istočnom Sarajevu nedavno je produžio pritvor sedmorici optuženih za pokušaj ubistva Vasiljevića koji se dogodio u junu ove godine ispred parohijskog doma u Šekovićima.

Pritvor je produžen Miljanu Miliću, Stefanu Radovanoviću, Stevanu Gariću, Nebojši Petkoviću, Milutinu Kandiću, Goranu Čalmiću i Nebojši Ozimkoviću.

Nakon što je brutalno pretučen Vasiljević je sa teškim povredama glave prevezen u Klinički centar Tuzla gdje je nekoliko dana bio u komi.

Vijeće Okružnog suda Istočno Sarajevo je konstatovalo da je upravo zbog inkriminisanog događaja na javnom mjestu, odnosno ispred parohijskog doma, gdje se očekuje poštovanje samog mjesta na kojem su se nalazili, kao i činjenicu da se radi o maloj lokalnoj zajednici u kojoj bi zbog ovakvog načina izvršenja djela i težine posljedica, njihovo pojavljivanje i puštanje na slobodu, rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Iako je u prvim danima nakon mučkog napada stanje Vasiljevića bilo neizvjesno, Vasiljević se uspješno oporavio od napada.

Ekstradicija u tajnosti
Prema dosadašnjoj praksi tačna lokacija ekstradicije osumnjičenog begunca Slaviše Juroševića neće biti saopštena, a sve u cilju povećanih mera bezbednosti. Jurošević bi prema nezvaničnim informacijama do kraja ove godine trebao biti izručen pravosuđu RS, odnosno BiH.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Srbija: Građani na referendumu rekli “da” ustavnim promjenama

M.

Meteorolozi upozorili; Već uvedena vanredna stanja

M.

Blokiran Bosforski moreuz

M.

Ostavite komentar