Junker: Evropa gubi strpljenje - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Junker: Evropa gubi strpljenje

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je da Brisel gubi strpljenje povodom procesa “Bregzita” jer Velika Britanija do sada nije zauzela jedinstven stav o povlačenju iz evropskog bloka.

Imali smo mnogo strpljenja sa svojim britanskim prijateljima, ali ponestaje i tog strpljenja. Želeo bih da Velika Britanija u narednim satima ili danima postigne dogovor o tome kojim će putem dalje krenuti – rekao je Junker u intervjuu televizijskom kanalu “Rai njuz”.

On je napomenuo da Brisel razume šta se britanskim poslanicima ne dopada kada je reč o sporazumu o “Bregzitu”, ali da blok ne shvata “šta je to na šta bi britanski Parlament mogao da pristane”.

Junker je dodao da je ekskluzivno pravo Velike Britanije da odluči da li joj je potreban drugi referendum o “Bregzitu” da bi izašla iz zastoja, prenio je “Sputnjik”.

Britanski građani glasali su na refrendumu prije skoro tri godine za istupanje iz EU, ali je britanski Parlament više puta odbio sporazum o povlačenju koji je premijer Tereza Mej usaglasila sa Briselom.

Izvor: Agencije

Danas objavljeno

Stiže toplotni talas

M.

Bajden: Posljednja stvar koju Putin sada želi je novi hladni rat

M.

Nastavljena hapšenja u slučaju Memić: Priveden policajac, drugi pod nadzorom

M.

Ostavite komentar