JUICY - Najbolje iz voća - BIGportal.ba
Oglasi PR Oglasi

JUICY – Najbolje iz voća

Voćni sokovi Juicy proizvod su znanja i iskustva najboljih evropskih stručnjaka u pripremi voćnih sokova iz dozrelih i zdravih plodova voća.

KAKO SE PROIZVODI JUICY 100% SOK?

Proces proizvodnje započinje branjem svježeg voća iz voćnjaka. Voće se zatim hitno prevozi u prerađivački pogon gdje se odmah obrađuje kako bi zadržalo sva svoja nutritivna svojstva. Prilikom takve obrade, iz dobivenog voćnog soka se uklanja prirodno prisut-na voda, kako bi se tako dobivena sirovina mogla što efikasnije transportirati koristeći što manje prostora i energije. U Juicy proizvodnom pogonu koncentriranom se soku dodaje ista količina vode koja je bila u izvornoj sirovini. Također, dodaju se i vitamini koji su se djelomično izgubili u procesu obrade voća. Prije samog punjenja u višeslojnu kartonsku ambalažu, 100% sok se pasterizira kako bi bio mikrobiološki 100% siguran za zdravlje potrošača.

Jeste li znali da Juicy 100% sokovi ne sadrže nikakve do-dane šećere?

Voće i povrće sadrži prirodne šećere, dominantno glukozu i fruk-tozu, no isto tako i njihov prirodni spoj, disaharid saharozu. Unos prirodnih šećera u njihovom prirodnom izvoru, poput cjelovitog voća i povrća, ali i 100% voćnih sokova su u sinergijskom odnosu s drugim sastavnicama poput dijetalnih vlakana, vitamina i mineralnih tvari, ali i vode koje redom doprinose boljem metaboličkom iskoriš-tavanju ovih šećera, ali i nižem glikemijskom indeksu (GI) i glikemi-jskom opterećenju organizma što ukratko znači da prilikom konzu-macije voća, ali i konzumacije mješavina 100% voćnih sokova ne dolazi do naglih oscilacija šećera u krvi te neadekvatnog metaboliz-ma energije.

Jeste li znali da su juicy 100% sokovi dostatna zamjena za obrok serviranja voća i povrća?

Većina populacije konzumira čak manje od 3 serviranja voća i povrća dnevno dok smjernice preporučuju 5 dnevnih serviranja

voća i povrća (five a day) što se uobičajenom/suvremenom prehra-nom u praksi teško provodi. Stoga se smatra da je konzumacija 100% voćnih sokova učinkovit način poticanja povećanja dnevnog unosa voća i adekvatna zamjena za obrok/serviranje voća.

Dnevna konzumacija voća i povrća uobičajena je prehrambena pre-poruka kojom se podupire zdravlje, odnosno osigurava dobar nutri-tivni status. Nutritivne komponente voća poput vitamina i mineral-nih tvari te fitokemikalija imaju snažan učinak na održavanje imunološke funkcije. Pojam imunosti u najširem značenju uključuje sve obrambene reakcije u organizmu, prepoznavanje “stranih na-padača” te sprječavanje ili ograničavanje njihovog djelovanja. Novi-ja istraživanja su pokazala da optimalni unos određenih vitamina ima krucijalnu ulogu u dugoročnom održavanju zdravlja i prevenciji bolesti kao što su osteoporoza, krvožilne te maligne bolesti. U posljednje vrijeme sve više se pažnje daje istraživanjima o dopri-nosu 100% voćnih sokova ukupnom vitaminsko – mineralnom sta-tusu. Pokazalo se da 100% voćni sokovi značajno doprinose unosu pojedinih nutrijenata poput dijetalnih vlakana, vitamina C i vitamina B skupine.

KADA JE JUICY POČEO S PROIZVODNJOM SOKOVA?

Tvrtka Juicy osvnovana je 1999. godine, a tada kreće proizvodnja prvih proizvoda – Juicy 100% naranče i Juicy naranča nektra. 2000. godine Juicy predstavlja 0,2l HoReCa bočice, a 2002. starta i proizvodnja Juicy Fruitsa u 1,5l i 0,5l PET pakiranjima te TO branda u brik kartonskom pakiranju. Nadalje, 2012. godine prvi put je predstavljena i Juicy Vita.

2014. Godine tvrtku Juicy preuzima Stanić Beverages d.o.o. te s tom akvizicijom započinje nova era u povijesti Juicy branda. Stanić Beverages 2016. godine otvara novi proizvodni pogon u Kreševu, Bosni i Hercegovini, koji od tada proizvodi sokove namijenjene pro-daji na bosanskohercegovačkom tržištu i tržištima CEFTA regije, dok

tvornica u Hrvatskoj, u Jastrebarskom, ostaje glavni proizvodni pogon namijenjen tržištu Hrvatske i Europske unije.

KOJE JE PORIJEKLO SIROVINA OD KOJIH NASTAJU JUICY VOĆNI SOKOVI?

Podrijetlo sirovine ovisi o proizvodu. Prioritet je koristiti isključivo sirovine najbolje kvalitete pa se tako npr. Juicy 100% ananas proizvodi isključivo od kostarikanskog zlatnog ananasa , a Juicy 100% naranča već 20 godina koristi blend isključivo najkvalitetnijih brazilskih naranči, poznatih po svom intezivnom i punom okusu.

NA KOJIM TRŽIŠTIMA JE JUICY PRISUTAN?

Sa asortimanom voćnih sokova Juicy je prisutan na tržištima čak 15 država: Hrvatska, BiH, Crna Gora, Srbija, Kosovo, Slovenija, Italija, Njemačka, Austrija, Irska, Litva, Dubai, Quatar, Libija i Južna Koreja.

Danas objavljeno

Iz Banjaluke sa Kontikijem u Hurgadu: Dogovoreni letovi od sljedećeg aprila

Vanja A

Kako do istinski trajnog rješenja problema pasa lutalica?

Zeljka

STIŽU VELIKE ZVIJEZDE Ovo će biti NAJBOLJI DOČEK NOVE GODINE, koji će Banjaluka dugo da pamti

Vanja A

Ostavite komentar