"Jugoslavija, Libija, sad i Avganistan - logično" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Jugoslavija, Libija, sad i Avganistan – logično”

Događaji u Avganistanu su logičan ishod povlačenja američke i NATO vojske, izjavio je za Sputnjik zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

“Jugoslavija, Libija, a sada i Avganistan. Zar je moglo nešto drugo da se očekuje? Trilion je potrošen u prazno”, primetio je on.

Gruško je podsetio da su u NATO-u 20 godina govorili o tvrđavi “transatlantske sloge i o uzimanju u obzir mišljenja svakog člana Alijanse: zajedno smo došli, zajedno ćemo i otići”.

“Amerika je rekla: ‘Dosta je’, i celokupno transatlantsko jedinstvo se pojavilo u svoj svojoj slavi”, konstatovao je Gruško.

On je naveo i da je Rusija ranije predlagala NATO-u da se napravi algoritam akcija na temu Avganistana u slučaju evakuacije u kriznim situacijama, međutim, Alijansa nije bila zainteresovana.

“Kao rezultat ove arogancije pojavljuju se zahtevi bez pardona da države-članice ODKB sada otvore granice za sve koji su sa NATO-om sarađivali”, dodao je diplomata.

Podsetimo, situacija u Avganistanu pogoršala se poslednjih nedelja nakon što je počela ofanziva talibana na velike gradove.

Izvor: Sputnjik

Danas objavljeno

“Crni” ili “istorijski” dan? Referendum prelomio – dok drugi i dalje raspravljaju, oni su odlučno rekli “Da”

M.

Talibanska vjerska policija odlučila: Još jedna zabrana stupa na snagu

M.

SPD i CDU/CSU vode tjesnu borbu za prvo mjesto

M.

Ostavite komentar