22. Februara 2021.

Juče obrisali stranicu vojske, danas državne TV

Big Portal

“U skladu sa našim globalnim poslovanjem, oborili smo stranice MRTV i MRTV Lajv zbog učestalog kršenja naših standarda, u koje ubrajamo i one o primeni nasilja i podsticanja na nasilje”, saopštio je Facebook.

Ovo se desilo samo dan nakon što je ista kompanija obrisala stranicu vojske Mjanmara sa svoje društvene mreže, takođe zbog, kako su objasnili, “konstantnih kršenja standarda zajednice koji zabranjuju podsticanje na nasilje i stvaraju štetu”, preneo je Rojters.

Podsetimo, u Mjanmaru su političke tenzije eskalirale početkom meseca, nakon izbora, kada je portparol vojske odbio da isključi mogućnost puča, samo nekoliko dana uoči sazivanja novog parlamenta.

Upozorio je da bi oružane snage mogle da preduzmu akciju ukoliko se ne razmotre njihove žalbe koje ukazuju na izbornu krađu, a tada je vojska i proglasila vanredno stanje na godinu dana.

Nedugo zatim, građani su izašli na proteste protiv vojske, a tada je vojna hunta isključila internet i društvene mreže u čitavoj zemlji, što ipak nije dugo potrajalo.

Kako je Rojters preneo, vojne pretnje i strah od vojnog puča zasenili su planirani početak rada parlamenta nakon izbora. Mjanmarom je, inače, vojska vladala 49 godina, nakon puča 1962. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare