“JUČE NAM JE BIO NAJTEŽI DAN” Gradonačelnik najavio nove restriktivne mjere u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka Republika Srpska / BiH Vijesti

“JUČE NAM JE BIO NAJTEŽI DAN” Gradonačelnik najavio nove restriktivne mjere u Banjaluci

Juče je bio najteži dan u Banjaluci. Imamo dvije preminule osobe od ukupno četiri u RS rekao je gradonačelnik Igor Radojičić nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

– Trenutno stanje na terenu pokazuje da ne trabamo liberovalizovati mjere koje su na snazi u gradu – rekao je Radojičić .

On je dodao da se u karantinu na Rakovačkim barama nalaze četiri osobe, koje su prekršile izolaciju.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da s obzirom na preminule i ljude u izolaciji sve restriktivne mjere ostaju na snazi do 5. aprila.

– To znači da neće biti dozvoljen rad onim kojima je odlukom Republičkog staba dozvoljeno, a među kojima su pordavnice sa bijelom tehnikom – rekao je on.

Rekao je da je republičkom naredbom dozvoljeno kretanje licima starijim od 65 godina u određenim intervalima.

– Zbog toga u petak od 07.00 do 11.00 časova vrijedi opšta zabrana kretanja za sve one koji ne moraju ići na posao kako bi stariji sugrađani mogli da obave svoje obaveze – naevo je on.

Naglasio je da se od petaka zatvaraju park Mladen Stojanović, Banj brdo i javne teretane.

– Za vikend se očekuje lijepo vrijeme i želim spriječiti okupljanja većeg broja ljudi jer dosadašnji apeli nisu uspjeli – objasnio je on.

Istakao je da je naređeno da se danas izvrši dezinfekcija prostora gdje radi dosta osoba među kojima su Pošte, Tvornica obuće Bema te druge ustanove.

– Na tim mjestima su utvrđena lica pozitivna na korona virus i naloženo je higijensko-epidemiološkoj službi da utvrdi da li postoje uslovi da ti subjekti nastave rad – rekao je on.

Radojičić je od Republičkog štaba zatražio da ispave nelogičnosti na pojedinim linijama javnog gradskog prevoza koje se preklapaju sa drugim opštinama.

– Mi smo ukinuli naš gradski prevoz kako bi onemogućili širnje zaraze, pa bi tako trebale postupate i druge opštine čiji autobusi saobraćaju kroz Banjaluku – naveo je on.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović je istakla da je značajno što je počela dostava ljijekova za starije osobe, te da će oni u kontaktu sa svojim porodičnim doktorima, dobijati svoje ljekove na vrijeme.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Vlada Srpske: Biće predložen novi zakon o nepokretnoj imovini

Vanja A

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Ostavite komentar