Jubilej vremešnog Skole: Argentinci saopštili konačan spisak - BIGportal.ba
Košarka Sport

Jubilej vremešnog Skole: Argentinci saopštili konačan spisak

Serhio Ernandes, selektor košarkaške reprezentacije Argentine, objavio je konačan spisak od 12 košarkaša za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini. “Gaučosi”, koji spadaju među favorite iz senke, dolaze sa veoma respektabilnim sastavom, a predvodi ih 39-godišnji Luis Skola. Legenda argentinske, ali i svetske košarke, debitovao je za nacionalni tim 1999, što…

Serhio Ernandes, selektor košarkaške reprezentacije Argentine, objavio je konačan spisak od 12 košarkaša za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini.

“Gaučosi”, koji spadaju među favorite iz senke, dolaze sa veoma respektabilnim sastavom, a predvodi ih 39-godišnji Luis Skola.

Legenda argentinske, ali i svetske košarke, debitovao je za nacionalni tim 1999, što znači da ćemu ovo biti dvadeseta godina kako nosi plavo-beli dres.

Na spisku se nalaze: Fakundo Kampaco, Nikolas Laprovitola, Luka Vildosa, Nikolas Brusino, Augstin Kafaro, Lusio Redivo, Patrisio Garino, Tajavek Galici, Maksimo Fjelerup, Markos Delija i Luis Skola.

Od ostalih zvučnih imena izdvaja se Faku Kampaco, košarkaš Real Madrida, koji je prošle sezone imao fenomenalna izdanja. Tu je i Laprovitola, koji je ovog leta potpisao za Real, ali i Vildosa i Garino iz Baskonije, Brusino nekadašnji igrač Dalas Maveriksa.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Argentina igra u grupi sa Rusijom, Nigerijom i Južnom Korejom.

Danas objavljeno

Bez Evropljanki u polufinalu Svjetskog prvenstva

Vanja A

“Piksi ima neku magiju, Portugalci nas se plaše”

Vanja A

Fjuri poručio Džošui: Ako si muškarac, pristaćeš

Vanja A

Ostavite komentar