Jović o suzama u Lisabonu, sestrinoj bolesti i "šamponima u kolima fudbalera Zvezde" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Jović o suzama u Lisabonu, sestrinoj bolesti i “šamponima u kolima fudbalera Zvezde”

Reprezentativac Srbije Luka Jović je u autorskom tekstu otkrio neke od najtežih trenutaka u životu i karijeri. Novi fudbaler Real Madrida je prošao trnovit put i za svega nekoliko godina stigao do samog vrha svetskog fudbala. “Ponekad mislim da sam rođen sa tim… Svako u životu ima neke talente, ja mislim da…

Reprezentativac Srbije Luka Jović je u autorskom tekstu otkrio neke od najtežih trenutaka u životu i karijeri.

Novi fudbaler Real Madrida je prošao trnovit put i za svega nekoliko godina stigao do samog vrha svetskog fudbala.

“Ponekad mislim da sam rođen sa tim… Svako u životu ima neke talente, ja mislim da je moj da postižem golove. Ne znam kako sam završio kao napadač, ali otkad pamtim bio sam opsednut postizanjem golova. Imao sam na VHS kasetama sve golove sa svih Mundijala do 2006. godine. Oduševljavao me je Rodžer Mila, kao i Ronaldo… Originalni Ronaldo“, naveo je Jović.

Dodao je da pretpostavlja da su treneri videli njegov golgeterski instinkt.

“Uvek su me gurali na mesto napadača. Otac me je upisao u klub Omladinac u Loznici, sećam se da je sve bilo u plavoj boji. Mislio sam da je svaki teren na svetu plav, ali kada su me videli skauti Crvene zvezde uvideo sam da postoje i druge boje u fudbalskom svetu. Imao sam osam godina i nisam imao ideju gde će me sve fudbal odvesti“, napisao je Jović.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Podsetio je javnost da je odrastao u mestu koje se zove Batar.

“Ne očekujem da znate za to mesto. Ne brinite. To je jedno malo mesto, sa sveg 105 kuća. Za mene je to mesto posebno. Jedan čovek iz Batara je rekao da je moje selo lepše od Pariza. I tako ga ja danas vidim. Gotovo svi se bave poljoprivredom i ako ih pitate u šta veruju odgovoriće vam da veruju u težak rad i velike snoge. Svi iz Batara rade da bi stekli dovoljno novca da pomognu deci da se školuju ili da se presele u veći grad. Tako je bilo i sa mnom. Moj otac je teško radio da bi našao način da mi pomogne u životu. Imali smo prodavnicu kada sam bio mali, ali kada bismo imali lošu godinu, otac je uzimao pozajmice iz banki da bi mogao da me vodi na svakodnevne treninge. Moj stric je radio u Rusiji, kada bi čuo da smo u problemima, kupovao bi mi kopačke i patike i slao je novac mom ocu kada mu je bio potreban. Mislim da su sve srpske porodice takve. Veoma smo bliski. Morali smo da budemo”,
 dodao je.

Potom je opisao događaj o kome retko priča.

“Kada sam imao devet ili deset godina moja sestra se razbolela. Rekli su joj da ima leukemiju, mnogo vremena je provela u bolnici i taj momenat je obeležio naše živote. Porodica nam je bila razdvojena, majka je bila sa sestrom u bolnici, a ja sa ocem i dedom i na trenizima u Zvezdi. Bilo je teško. Sećam se osećaja kada se vraćam iz Beograda u Batar posle utakmice. Jednog dana je na putu moj otac pokupio strica i rođaka. Nismo znali šta se dešava i upali smo u veliko slavlje. Kod kuće nam je moja sestra pokazala papir na kome je pisalo da je izlečena“, naveo je Jović.

Istakao je da je tog momenta dobio želju za uspehom.

“Želeo sam da budem pobednik kao ona. Moj san je bio da igram za Zvezdu i da dam gol Partizanu u večitom derbiju. To ne razumeju ljudi koji nisu iz Srbije. U Zvezdi je sve posvećeno pobedi. Ako ne pobedite, to je neuspeh. Pre nekoliko godina su fudbaleri napisali pismo javnosti u kom su naveli da je klub u teškom stanju i da čak u svlačionicama nema šampona. Sledećeg dana, navijači su obili automobile nekih od njih i prosuli šampon po sedištima. Razumete o čemu pričam? To je više od fudbala, ali odrastanje u takvom okruženju vam daje moć da se ničega ne plašite”
, napisao je Jović.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Potom se prisetio svog debija, kada je kao 16-godišnjak poneo dres Zvezde protiv Vojvodine.

“Znate, u mlađim kategorijama ne postoji karantin… Cimer i ja smo bili gladni, napustili smo hotel i otišli po hranu. Kada smo se vratili, naši treneri su sedeli u holu i bili su šokirani što nas vide. Nismo razumeli o čemu se radi. Pitali su nas koliko je sati, rekli smo da je pola 12, a oni su povikali na nas rečima da je trebalo da budemo u krevetu do 11. Ja to nisam znao! Imao sam samo 16 godina! Ali, kada sam sutradan ušao na teren bio sam pun samopouzdanja. Bez obzira na to šta se dešava, ako mi kažete da smestim loptu u mrežu, ja ću biti potpuno fokusiran na to”, napisao je Jović.

Istakao je i da nije želeo da napusti Zvezdu i da je 2016. godine rekao svojoj majci da ne želi da ide.

“Sećam se da mi je rekla da znaju da volim Zvezdu više od njih, ali i da moram da stavim sebe na prvo mesto. Mislim da to govori sve o Zvezdi, moja majka je brinula da li ja više volim klub od nje. Na kraju, otišao sam u Benfiku, ali se sve desilo prebrzo. Nisam bio spreman da napustim porodicu. Kada sam stigao u Lisabon samo sam mogao da pomislim na svoj dom i da počnem da plačem. Bez razloga. To je loše vreme bilo za mene, osećao sam se usamljeno. Srećom, sve se promenilo kada sam prešao u Ajntraht. Taj klub ću uvek voleti, ne radi se tu o novcu ili skupim igračima, radi se o hemiji i osećaju zajedništva sa navijačima. Žao mi je zbog polufinala Lige Evrope, to je jedini put u karijeri kada sam plakao od tuge”, naveo je Jović.

Kako je naveo, veoma je uzbuđen što će u narednom periodu igrati u Real Madridu, ali se ponovo zahvalio Ajntrahtu i navijačima tog kluba što su mu omogućili da se u protekle dve sezone oseća kao kod kuće.

Danas objavljeno

Đoković stigao u Francusku VIDEO

Vanja A

“Jokić je dobro”

Vanja A

Kirjos: Niko ne udara tako jako kao on

Vanja A

Ostavite komentar