Jović ide u Seriju A: Romi problem plata od 4.500.000, Inter nudi više para, manje minuta - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Jović ide u Seriju A: Romi problem plata od 4.500.000, Inter nudi više para, manje minuta

Opcija je i Milan

Čekali su predstavnici Rome samo zeleno svetlo da novinarim saopšte radosnu vest da stiže Borha Majoral, kad su na kraju zvali iz Madrida iznenadili su i same čelnike rimskog kluba. Ostavite vi nama Majorala, evo vam – Luka Jović. I čini se da je sada već izvesno, srpski reprezentativac karijeru nastavlja u Italiji.

Roma doduše nije sigurni pobednik trke za Jovićev potpis, jer ima i drugih kandidata. Pre svih su tu Inter i Milan, dok se navodno razmišlja i Mančester junajted mada tu nema ničeg više, bar ne zasad. Italijani su pak konkretni, pa španski mediji navode da ovakav red nije slučajan: Roma je najveći favorit za saradnju s Lukom, solidne šanse ima Inter, pa onda ide Milan. Junajted trenutno nije realna opcija.

Jedino što Romi pravi problem je Jovićeva plata od 4.500.000 evra. Mada se u Madridu nadaju da će to uspeti da reše time što Vučici neće odrezati jaku cenu za samu pozajmicu, a samo pozajmica dolazi u obzir. Roma je svejedno planirala da plati 10.000.000 evra za potpis Borhe Majorala, ovako će značajno jeftinije proći. Bar privremeno. S tim da bi Roma volela i kada ne bi morala da isplaćuje baš celu Jovićevu platu.

Jeste to malo bezobrazno, ali Real u ovome i nije zbog para. Ono što Jovića gura ka Rimu jeste izvesnost da će u konkurenciji Edina Džeka – i samo Edina Džeka, jer Roma nema drugih klasičnih napadača – sigurno imati minute i šansu da povrati samopouzdanje.

Inter navodno nudi više para – i Realu i igraču – ali je pitanje koliko bi Jović igrao pored Romelua Lukakua Lautara Martineza? Pretpostavlja se: ne onoliko koliko bi želeo.

Na kraju, kao najmanje realna italijanska opcija Milan sa Zlatanom Ibrahomovićem, on je već u godinama i moraće da odmara, dok je jedina prirodna rezerva 18-godišnji Lorenco Kolombo, jer Ante Rebić, pa čak ni Rafael Leao nisu prave devetke.

Milanova preporuka je i to što je Braim Dijaz već prošao istim putem, od Reala do Milana.

Kako bilo, mediji navode da je sam Jović vrlo rad da na godinu dana napusti Madrid kako bi se ponovo osetio kao važan igrač, predsednik Reala Florentino Perez se lično zainteresovao da reši ovaj problem, a Roma bi već koliko danas trebalo da odgovori na predlog Kraljevskog kluba. Prelazni rok ističe u ponedeljak. Nema se mnogo vremena za trošenje.

mozzartsport

Danas objavljeno

Real Madrid je šampion Evrope!

Zeljka

UEFA laži

Zeljka

Stojković i Stanković na finalu Lige šampiona

Zeljka

Ostavite komentar