27. Juna 2022.

“Jović će igrati 47 minuta po utakmici, odmah ide u startnu petorku”

Big Portal

Na konferenciji su zajedno sa Jovićem bili prisutni predsednik kluba Pet Rajli i Erik Spolstra, trener ekipe..

Prvo je reč imao Rajli koji nije krio zadovoljstvo draftovanjem Nikole Jovića sa 27. pozicije.

Mislim da je ovo sjajna šansa za njega. Sastao sam se sa njim, pričali smo oko pola sata i mislim da je jedina stvar koju je čuo – naporan rad. Počeli smo sa celim procesom. I on zna za to. Mladi igrači znaju koliko naporno treba da radiš. Iskoristio je priliku i da mi pokaže neke vežbe koje je radio tamo gde je bio pre Majamija. A, njegov trener je neko kao ja, kome su treninzi tri i po ili četiri sata. I to je sjajno. Ne znam da li će to dobiti ovde, ali on zna šta je naporan rad i sticanje efikasnosti iz svega toga. Ovo je odličan proces za njega, da bude u Letnjoj ligi, da se oslobodi, a mi da ga ne preopteretimo. Od ovog trenutka on počinje sa učenjem”, rekao je Rajli.

Osvrnuo se i na pojedine aspekte igre Nikole Jovića.

“Celokupni arsenal veština. Kada pričate o igraču koji je kompletan, pošto o tome pričamo, koliko je dobra ta kompletnost koju razvijamo? A, ko je kompletan igrač? Neko ko može da doda, da dribla, ko može da kreira iz pikenrola, ko ume da šutira, da li sa distance ili poludistance, neko ko može da položi loptu ili da je zakuca preko nekoga… Jović ima te napadačke veštine u kojima može da postane bolji, a ima i novih stvari koje će da otkrije, pa će se iznenaditi da ih uopšte zna. To dolazi sa razvojem. A što se tiče odbrane, počećemo ispočetka, kao i sa radom u teretani, stavu… To je više trenerska stvar. Kako mi igramo odbranu, kako bi ti trebalo da igraš odbranu „jedan na jedan“, kako igrati odbranu na perimetru, kako igrati odbranu na postu, kako braniti pikenrol… Njegova celokupna igra pokazuje svestranost. Dopada nam se. Ostale stvari zavise od Nika. Mogu li da te zovem Nik?”

Zatim je bio upitan za Jovićevu minutažu, a odgovor koji je dao kroz šalu je nasmejao prisutne.

“Da, igraće 47 minuta po utakmici. Odmah. Stavićemo ga u startnu petorku”

Nastavio je…

“Samo se šalim. To je nešto o čemu trenutno ne bi trebalo da se brinemo. Ceo koncept je da je ovde, da ga pripremimo za Letnju ligu, pre svega mentalno. Jer ovo je san, ceo ovaj proces oko Drafta i treninzi… Želimo da ga osvežimo ove nedelje kako bi bio spreman da ode u San Francisko. Šta god da se desi u vezi sa minutažom, treba da prođe kroz trening kamp… Videćemo šta će se desiti. To je to što treba da uradi, ništa mu neće biti dato. Mora da zasluži. I on to zna”, zaključio je Rajli.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare