22. Februara 2021.

Jovanovo (18) tijelo pronađeno je na gradilištu, a obdukcija će dati odgovor na mnoga pitanja

Big Portal

Ka kući je krenuo sa dva druga i drugaricom, koju je ispratio do kuće. To je posljednji put da je viđen živ. Od toga trenutka do nedjelje ujutru trajala je četvorodnevna agonija za njegove najbliže koja je okončana u najgori mogući način njegovo tijelo pronađeno je u nedovršenoj zgradi u Ulici Branka Krsmanovića.

Prema prvim informacijama na tijelu nastradalog mladića uočene su povrede od pada sa visine. Pretpostavlja se da je pao sa jednog od balkona ili prozora zghrade koja već sedam godina stoji nezavršena. Detalji kako je do toga došlo biće poznati tek kada se istraga bude završila.

Misterija lokacije mobilnog telefona
Drama sa tragičnim krajem počinje one večeri kada se Jovan našao sa društvom da igra igrice. Tog 17. februara rastao se sa prijateljima oko 23 sata kod TC “Zona 1”. Nakon toga je pozvao jednog od druga, međutim on mu nije odgovorio na poziv.

Pouzdano se zna da je Jovan posljednji put viđen živ u Bulevaru Nemanjića što je udaljeno samo 10 minuta hoda od njegove kuće.

Ali sudeći po posljednjoj lokaciji njegovog mobilnog telefona, on se tamo nije ni uputio. Naime, njegov mobilni telefon je posljednji put lociran u rejonu Ulice Branka Krsmanovića, gdje će njegovo tijelo i biti pronađeno četiri dana kasnije.

Najudaljenije tačke Ulice Branka Krsmanovića, na raskrsnici sa Ulicom Blagoja Parovića, nalaze se najviše do oko jednog kilometra od mjesta gdje je nestali mladić posljednji put viđen, ali u suprotnom smjeru od Ulice Branka Miljkovića u kojoj stanuje.

Telefon ovog natprosječno intelegentnog mladića i člana MENSE, bio je dostupan do četiri sata iza ponoći. Međutim, Jovan poslije onog neodgovorenog poziva upućenog drugu nije zvao nikog niti se bilo kome javljao. Nakon toga njegov telefon je isključen. Ipak, Jovanova majka je oko 8 sati narednog jutra dobila poruku da je njen sin ponovo dostupan, ali kada ga je pozvala, tinejdžer je ponovo bio nedostupan.

Tražili ga psi tragači, policija, porodica i prijatelji
Blic je prethodnih dana rekonstrusao rutu kuda bi se Jovan mogao kretati na putu do kuće, a stanarima obližnjih zgrada na tom putu upućen je apel da samostalno pregledaju snimke svojih nadzornih kamera ne bi li na njima primjetili nestalog tinejdžera.

Jovan, učenik Umetničke škole u Nišu, bi se od TC “Zona 1” obično vraćao kući u smjeru ka zgradi “Lepa Brena”, a potom dalje Ulicom Branka Miljkovića. Nekada bi, ipak, išao alternativnom rutom kroz parkić iza TC “Zona 1”. Zatim bi nastavio preko malog mosta u Đerdapskoj ulici ka Ulici Branka Miljkovića. Ipak, zvanične potvrde kuda je Jovan krenuo u srijedu uveče prethodne nedjelje nema.

– Mi smo prošli pretpostavljenu rutu, od Bulevara Nemanjića do njegove kuće sa psom tragačem. Ništa nismo mogli da nađemo. Prošli smo više lokacija gdje bi se oni kretali sa njegovim drugarima koji su bili vrlo angažovani. Juče smo pregledali sate i sate video snimaka i sa autobuske stanice ne bi li našli neki video zapis, ali nema nikakvog traga. Svaka informacija čak i dobronamjerna nije potvrđena još nijednom. I ta informacija da je u Beogradu nije 100 odsto potvrđena tako da mi upućujemo apel da svakako obrate pažnju ljudi iz Beograda, iz Mirijeva konkretno. Ne škodi, ko ima dobru volju – rekla je Nevena Kragić, modna dizajnerka i bliski prijatelj porodice nestalog mladića drugog dana potrage.

U potrazi za Jovanom korišćen je i pas tragač Vatrogasno spasilačke brigade MUP iz Niša kojim je obilježeno šire područje oko Ulice Branka Krsmanovića, kako prema Bulevaru Nemanjića, tako i prema nišavskom keju koji se nalazi blizu te ulice.

Nišlije su se ubrzo organizovali i pritekli u pomoć pa su Jovanove slike podijeljene niškim taksistima, a oblijepljene su i širom grada na stubovima ulične rasvjete, ulazima u radnje, ugostiteljske objekte.

“Bio je lijepo raspoložen”
Jelena Domazetović, Jovanova baka rekla je da ništa u ponašanju tinejdžera nije moglo da ukaže na ovaj događaj.

– Znam da je bio lijepo raspoložen, da nema nikakvog konflikta, da se ništa nije dešavalo. Sve je bilo baš onako sasvim normalno, ništa što bi ukazivalo na njegov nestanak – rekla je Domazetović u izjavi za TV Prva.

Ona je tada čak i apelovala na građane da jave policiji ili porodici ukoliko imaju neke informacije o Jovanu.

– Ja molim sve koji saznaju nešto da se jave, jer ovo je zaista mnogo, mnogo teško. To što ne znamo gdje je, ta nepoznanica, to čekanje, to je strašno – rekla je Jelena Domazetović kroz suze.

Ubrzo su počele da pristižu i prve dojave, a policija je provjeravala svaki trag. Tako je jedna dojava pružila tračak nade porodici Veselinović koj je glasila da je Jovan viđen u beograskom naselju Mirijevo.

Ipak, ispostaviće se da je trag bio lažan, a Milica, tinejdžerova majka, tvrdila je i da Jovan nije imao dovoljno novca kod sebe kako bi otputovao negdje dalje kao i da to ne liči na njega.

Koban pad sa visine od 10 metara
Ipak, nesrećne vijesti stigle su juče ujutro oko 9.30 sati. Isprva se samo znalo da je pronađeno tijelo mladića na gradilištu u Ulici Branka Krsmanovića gdje je Jovanov telefon i posljednji put lociran, a tek onda je stigla i potvrda da je u pitanju tijelo tinejdžera za kojim se trgalo prethodna četiri dana.

Prema prvim informacijama na tijelu nastradalog mladića uočene su povrede od pada sa visine. Prema mjestu gdje je nađeno tijelo pretpostavlja da je Jovan mogao da padne sa najmanje 10 metara visine, sa jednog od nezavršenih balkona ili prozora zgrade.

Pored tijela nesrećnog mladića pronađen je i mobilni telefon i novac koji je imao kod sebe.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, za sada nisu uočene druge povrede osim povreda od pada sa visine. Tijelo je poslato na obdukciju, a policija za sada ne isključuje ni jedan drugi scenario.

Ovo je potvrdila i majka nastradalog mladića.

– Policija mi je saopštila da je naš Jovan nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima. Još uvijek ne znamo da li je nesrećan slučaj ili ubistvo – rekla je Milica, mladićeva majka.

Jovanova majka Milica Cvetković navela je i da je u toku obdukcija tijela mladića koja će, kako je navela, dati odgovore.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare