Jovančević nacionalnim rekordom do bronze na EP - BIGportal.ba
Atletika Sport

Jovančević nacionalnim rekordom do bronze na EP

Srpski skakač udalj Strahinja Jovančević osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Glazgovu u skoku udalj sa rezultatom 8.03 metara – što je novi nacionalni rekord.

Strahinja je najduži skok zabilježio u pretposljednjoj, petoj seriji, pošto je u prve tri išao ispod osam metara, a u četvrtoj je prestupio.

Uslijedio je skok za istoriju, koji će zauvijek pamtiti srpski “daljaš” kao najblistaviji trenutak dosadašnje karijere.

Zaletio se prepun samopouzdanja, Jovančević odraz je bio pravovremen i što je najbitnije ispravan, prebačena je magična granica od osam metara, za urlik zadovoljstva srpskog takmičara i njegovih navijača.

Bio je to skok kojim je Strahinja preuzeo treće mjesto, u tom trenutku je imao bronzu u rukama, ali je trebalo odbraniti od Španca Kaseresa i Ukrajinca Nikiforova, čiji su dometi do tog trenutka bili za koji centimetar slabiji.

Srećom, Ukrajinac je u posljednjoj seriji bio “kratak”, a Španac je prestupio pa je slavlje srpskog skakača moglo da krene. Posljednja serija bila je samo formalnost…

Jovanečvić je bio u nevjerici poslije finala, a njegova reakcija i hvatanje za glavu najbolje govore o emocijama kje su ga preplavile nakon uspeha karijere.

Novi dvoranski šampion Evrope u skoku udalj je Grk Miltiadis Tentoglu sa daljinom od 8.38 metara, a drugi je Šveđanin Tobijas Ailson Montler sa 8.17 metara.

Jovančević je inače u prvoj seriji skočio 7.79 metara, u drugoj 7.76, trećoj 7.66, četvrtu je prestupio

Danas objavljeno

Anemičan i umoran Partizan u Ankari, Turk Telekom bez muke do trijumfa

M.

Đoković se vraća na teren u Dubaiju

M.

Beretini izborio megdan sa Nadalom

Zeljka

Ostavite komentar