Jovan Memedović GLEDAO SMRT U OČI, avantura pošla po zlu - BIGportal.ba
Ex Yu

Jovan Memedović GLEDAO SMRT U OČI, avantura pošla po zlu

Čuveni avanturista, Jovan Memedović, tokom bogate karijere susretao se i sa opasnim situacijama.

Voditelj Jovan Memedović priznaje da je tokom boravka na području Severnog pola čudom izbegao smrt. Tada je, kaže, jedva izvukao živu glavu, nakon što je led, po kom je vozio motorne sanke, počeo da se topi velikom brzinom.

Beli medved “kriv” za sve

Memedović je na Severnom polu snimao svoju autorsku emisiju “Sasvim prirodno”. Tada je, priznaje, prvi put pogledao smrti u oči i sam sebe zapitao šta mu je to trebalo.

– Prvi put sam tako razmišljao. Vozio sam motorne sanke po debelom ledu pola metra. To izgleda kao solidna debljina, ali se led vrlo brzo topio, a pošto je bio maj, već su se pojavljivale pukotine. Kroz njih se pomaljalo odvratno crno more. Kad propadnete kroz led, nema povratka jer vas on propusti i sante se odmah skupe. Da bi sve bilo kompletno, neko je pomenuo da je prethodne godine jedan čovek tako poginuo. Tri dana, dok sam sa dvojicom Norvežana tumarao tim prostranstvom, stalno sam se pitao šta ja, ludak, tu radim. Ceo bogovetni dan, od ujutru do uveče, pratili smo tragove belog medveda – ispričao je Memedović za magazin “Hello”.

https://www.instagram.com/p/CEWnULjJY29/?utm_source=ig_embed&ig_rid=80fc7c38-7ed1-47ac-9c54-50a96bacb751

Novinar je za Srpski telegraf potvrdio ovu priču: “Da, tako je bilo, međutim, osim toga nema drugih detalja koje bih mogao da izdvojim”.

Snalaženje u prirodi

Memedović se prisetio još jedne situacije kada nije bio siguran kako će se sve završiti i da li će preživeti.

– U Sibiru smo u jednom trenutku ostali bez hrane. Ali kada ste u divljini koju nije takao čovek, može se doći do hrane. Jer taj živi svet vrvi oko vas. Životinje nisu u paničnom begu od vas pošto retko sreću ljude. Onda vi, kao neki lovac, dođete do plena. Jedan dan smo bili gladni, međutim, već sutradan smo se snašli. Upecali smo ribe. Imam ekipu, ovako privatno, imamo jedan kamp u divljini i tu možemo da preživimo samo od onoga što ulovimo. Tamo idemo leti.

Kako ističe, veruje u sudbinu i upravo mu je ona pomogla da ode na različite krajeve sveta.

– Prirodu sam istražio onoliko koliko me interesovala. Ako sam poželeo da idem u neki kraj sveta, tamo sam i otišao. Ne zato što sam imao dobro utvrđen plan i materijalnu pozadinu, već se tako samo odigralo. Moram da zahvalim sudbini. Ne verujem preterano u neke druge stvari, osim sudbine. Mene je sudbina prošetala onako kako sam ja zamišljao i kako sam sanjao. Nemam nekih većih izazova koji mi sada predstavljaju neki novi cilj da otputujem na određenu stranu sveta, više me interesuje neka određena priča. Da li sam našao sagovornika u samom Beogradu, 100 km od Beograda, da li na 5.000 km od Beograda, otići ću, spakovaću se i napraviti priču o onome što me zanima. Idem za pričom, ne za geografijom – rekao je Memedović.

(Blic)

Danas objavljeno

Dragana Kosjerina stajlingom “prikovala” publiku za male ekrane

Vanja A

Hauser najavljuje svoju prvu solo turneju “Buntovnik sa violončelom”

Zeljka

Nina Badrić promijenila izgled, liči na Dženifer Lopez

Zeljka

Ostavite komentar