Josipa Lisac otkrila kako neguje VEDAR DUH, a ljubav koju je proživela mnogi SANJAJU! - BIGportal.ba
Ex Yu

Josipa Lisac otkrila kako neguje VEDAR DUH, a ljubav koju je proživela mnogi SANJAJU!

Josipa Lisac održaće koncert u petak, 14. februara, (20.30 časova) u Sava centru. Na Dan zaljubljenih, muzička diva će proslaviti 70. rođendan, uz izvodenje svojih hitova: “O jednoj mladosti”, “Danas sam luda”, “Gde Dunav ljubi nebo”, “Hir, hir, hir”, “Magla”, “Dok razmišljam o nama”, “Ti si genije”, “Ležaj od suza”, “Oluja”.

Foto: Damir Dervišagić

“Borac sam, ali mislim da sam duhovno jača i snažnija nego fizički. Jednostavno, fizički sam jako osetljiva osoba. Uvek me je strah da se ne prehladim jer su rehabilitacije doste duge. Moje telo jeste mlađe petnaestak godina nego što mu godine govore, a moj um je sigurno mlađi tridesetak godina. U petak ću napuniti 70 godina, ali moje telo poručuje da treba malo da pripazim na njega. Inače, eksponiranje mi se uvek činilo suvišnim. Ja sam na sceni svoja i želim da na drugi način pokažem koliko sam dobra. Uvek vam se desi da posle nekog koncerta kažete da ste mogli bolje, ali sutra je novi dan. Ja nisam od onih osoba koja se pokazuje kada neko nešto promoviše. Jednostavno nisam osoba za pokazivanje. Zapravo, moji izlasci su na mojim koncertima”, iskrena je Josipa.

Pevačica je otkrila šta je ispunjava i koja je njena tajna za sticanje unutrašnjeg mira.

“Jogu vežbam svakodnevno. Kada ustanem, volim da sat vremena radim vežbe istezanja ruku i nogu, ili uz muziku ili u tišini. Ne posećujem teretanu. U njoj sam bila jako davno. Sećam se da su me tada slikali za novine, ali i da sam se prehladila. Jednostavno, vežbe na spravama mi ne prijaju i ne odgovaraju. Važno mi je da imam lepe noge, pravilno držanje, a za sve to znam kakve su vežbe neophodne. Ja iznutra moram biti odlično da bi sve bilo okej.”

Ljubav koja je ostala upamćena kao jedna od najvećih i najlepših romansi bivše Jugoslavije, i o kojoj generacije već ispredaju priče svakako je ona između , pevačice Josipe Lisac i Karla Metikoš.

Uvek su pričali da su se sreli, pogledali i više se nisu razdvajali i 28 godina posle Karlove smrti, svaki Josipin koncert posvećen je njemu i njihovoj ljubavi, koja je, kaže, i dalje živa.

Njihov prvi zajednički album zvao se “Dnevnik jedne ljubavi”, sasvim prigodno, jer su im životi postali baš to. On je stvarao muziku za nju, ona ju je izvodila kako niko drugi nikada ne bi mogao.

“U braku se gubi identitet, ne bih mogla da podnesem da me iko nazove svojom ženom… za Karla nikad nisam bila njegova žena, samo Josipa”, rekla je na jedno od mnogih pitanja zašto se nikada nisu venčali.

Kurir.rs/Blic

Danas objavljeno

Porodila se Bojana Ordinačev

Vanja A

Obožavam vašu kulturu i vaš narod

Vanja A

Biković: “Džoni govori srpski bolje od nekih mojih kolega”; Dep: “Zaposlio sam se ovdje na recepciji”

Zeljka

Ostavite komentar