Još više telefona će tokom ove godine dobiti rana Android beta ažuriranja - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Još više telefona će tokom ove godine dobiti rana Android beta ažuriranja

Tokom prošlogodišnje Google I/O konferencije, kompanija je objavila da Android P beta neće biti dostupna samo na Pixel liniji telefona, već i na selektovanim uređajima drugih proizvođača. Project Treble je imao veliku ulogu u ovome, a tokom 2019. godine se očekuju još bolji rezultati – više kompanija će biti deo Android Q bete.

Googler Iliyan Malchev, iz Project Treble tima, je za Android Developers Backstage podkast istakao da je broj kompanija koje učestvuju u beti značajno veći za dolazeću verziju Androida. On nije pomenuo konkretan broj, ali bi to trebalo da bude više od prošlogodišnje sedmorke (Essential, Nokia, OnePlus, Oppo, Sony, Vivo i Xiaomi).

Proći će nekoliko meseci dok ne saznano ko će se još pridružiti ovoj grupi proizvođača. Očekuje se više novih Android One telefona (BQ, GM, možda LG i Moto). Možda će im se priključiti i Redmi i Poco kao zasebni delovi Xiaomi ponude. Da li će im se pridružiti velikani, poput Samsunga, Huweija ili Android One LG uređaja, još uvek je pod znakom pitanja.

Izvor: AndroidPolice

Danas objavljeno

Google vraća aplikacije u Honor telefone

Zeljka

OnePlus i Oppo se spajaju – ujedinjenje kineskih giganta

Zeljka

iPad tržišno učešće nastavlja da raste

Vanja A

Ostavite komentar