Još više telefona će tokom ove godine dobiti rana Android beta ažuriranja - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Još više telefona će tokom ove godine dobiti rana Android beta ažuriranja

Tokom prošlogodišnje Google I/O konferencije, kompanija je objavila da Android P beta neće biti dostupna samo na Pixel liniji telefona, već i na selektovanim uređajima drugih proizvođača. Project Treble je imao veliku ulogu u ovome, a tokom 2019. godine se očekuju još bolji rezultati – više kompanija će biti deo Android Q bete.

Googler Iliyan Malchev, iz Project Treble tima, je za Android Developers Backstage podkast istakao da je broj kompanija koje učestvuju u beti značajno veći za dolazeću verziju Androida. On nije pomenuo konkretan broj, ali bi to trebalo da bude više od prošlogodišnje sedmorke (Essential, Nokia, OnePlus, Oppo, Sony, Vivo i Xiaomi).

Proći će nekoliko meseci dok ne saznano ko će se još pridružiti ovoj grupi proizvođača. Očekuje se više novih Android One telefona (BQ, GM, možda LG i Moto). Možda će im se priključiti i Redmi i Poco kao zasebni delovi Xiaomi ponude. Da li će im se pridružiti velikani, poput Samsunga, Huweija ili Android One LG uređaja, još uvek je pod znakom pitanja.

Izvor: AndroidPolice

Danas objavljeno

Uprkos problemima na PC tržištu, Intelove ambicije ostaju nepromenjene

Zeljka

ZTE predstavio Axon 40 Ultra Space Edition

Zeljka

Značajno bolji senzor kamere stiže na iPhone 15

Zeljka

Ostavite komentar