14. Decembra 2019.

Još uvijek nema gradnje zgrade IDDEEA u BL

Big Portal

Zadnji tender za izgradnju nove zgrade za smještaj IDDEEA-e raspisan je 5. jula ove godine, procijenjene vrijednosti 16,3 miliona KM, uslijedile su žalbe, izmjena tenderske dokumentacije, te je na kraju tender poništen 16. oktobra zbog cijena koje su bile veće od osiguranih sredstava.

Agencija je zatim 22. novembra raspisala tender za rušenje i uklanjanje postojeće zgrade radi izgradnje nove, ali je danas i taj tender poništen, čime je sve prolongirano do daljnjeg.

Stara zgrada je trebala da bude srušena, a gradilište pripremljeno u roku od tri mjeseca od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Kao razlog poništenja ovog tendera u Agenciji su naveli da je trebalo da mijenjaju tendersku dokumentaciju, te da je rok za primanje ponuda 17. decembar i da nisu u mogućnosti da izvrše izmjene i dopune dokumentacije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Grad Banjaluka je 2014. izdala građevinsku dozvolu za izgradnju objekta Agencije na lokaciji bivše kasarne Trapisti. Dozvola važi do kraja 2020. godine.

Izvođenje radova na izgradnji ovog objekta trebalo bi da košta budžet Agencije 22.530.000 KM, o čemu je portal CAPITAL pisao u tekstu „Cijena zgrade IDDEEA-e „skočila“ sa 16 na 22 miliona KM“.

(Capital)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare