26. Decembra 2019.

Još nema optužnice za Dukića: Istraga traje više od godinu dana

Big Portal

Kovačević je pretučen krajem avgusta 2018. godine, a da policija traga za Dukićem, odnosno da je osumnjičen u ovom slučaju, bilo je poznato dvadesetak dana kasnije. On se u međuvremenu predao nakon više od godinu dana bjekstva, ali istraga još nije okončana.

“Tužilaštvo sprovodi istragu u navedenom predmetu u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku RS, do donošenja konačne tužilačke odluke”, rekli su za “Nezavisne” iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, odakle su potvrdili da je Dukić osumnjičen za pokušaj ubistva Kovačevića.

Za Dukićem je, podsjetimo, bila raspisana međunarodna potjernica, pošto ga terete da je Kovačevića brutalno premlatio, zajedno sa banjalučkim bokserom Markom Čolićem (32), a koji je zbog ovog svirepog napada već osuđen na četiri godine robije.

Dukiću je još prošle jeseni određen pritvor, a kako nezvanično saznajemo, on je 11. novembra došao u kancelariju jednog banjalučkog advokata te mu rekao: “Hoću da se predam.” Potom je, nakon predaje, prebačen u Kazneno-popravni zavod Banjaluka na Tunjicama.

Na pitanje kako komentariše to što protiv Dukića još nije okončana istraga, Kovačević nije želio da daje opširniji komentar.

“U ovom trenutku nemam komentar. Očekujem da svako radi svoj posao, moj nije istraga”, rekao je za “Nezavisne” Kovačević, a koji je ranije izjavio da ovaj slučaj neće biti okončan dok se ne saznaju imena nalogodavaca, ali je to, kako je ocijenio, teško očekivati.

Da je potrebno pronaći nalogodavce, ali i utvrditi motiv napada na Kovačevića, smatraju i u Klubu novinara Banjaluka, odakle su kazali da posao istražnih i pravosudnih organa još nije završen.

Podsjetimo, u julu ove godine Čolić je osuđen na četiri godine robije po optužnici u kojoj je navedeno da je zajedno sa Dukićem pokušao ubiti Kovačevića.

Čolić je proglašen krivim da je, zajedno sa Dukićem, Kovačevića brutalno, metalnim palicama, pretukao 26. avgusta 2018. godine u banjalučkom naselju Obilićevo.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare