Sočan, mekan, u duhu jeseni – ovaj kolač u potpunosti će vas očarati. Sladak spoj kestena i meda pun je pogodak za sve ljubitelje sezonskih gastronomskih užitaka. Pripremite jednostavan kolač za koji vam nije potrebno čak ni previše vremena i uživajte u sjajnim okusima slatke jeseni. Prije pečenja kolač možete posipati s omiljenim oraščićima kako bi dobio hrskavu površinu, a poslužiti ga možete uz sladoled, tučeno slatko vrhnje ili jednostavno – samog.
Potrebno vam je:
220 g maslaca
180 g meda
80 g šećera
3 jaja
300 g brašna
2 kašike praška za pecivo
6 kašika kestena
Prstohvat soli
Priprema: Najprije skuhajte kestene, a kad su gotovi ubacite ih u blender i pretvorite ih u kremastu masu.
Rernu zagrijte na 170 stepeni.
Kalup za torte namastite maslacem. U zdjelicu stavite maslac, med i šećer pa ih otopite na laganoj vatri.
Ohladite.
Jaja umutite pa umiješajte mješavinu šećera meda i sve zajedno miksajte.
Pomiješajte brašno, so i prašak za pecivo pa im dodajte otopljeni med i šećer.
Na kraju ubacite pastu od kestena.
Pecite oko 50 minuta.
Kada kolač izvadite iz rerne, još vrućeg premažite medom po površini.
gastro.24sata.hr