11. Marta 2020.

Još jedna žrtva SUV ekspanzije – kraj za Bentley Mulsanne

Big Portal

Britanski proizvođač u vlasništvu Volkswagena će narednih meseci prestati da izrađuje model koji se za naklonost kupaca na tržištu borio sa Rolls-Royce Phantomom.

Sudbinu luksuzne limuzine Mulsanne zapečatila je slaba prodaja ovog modela, potvrdio je za Top Gear šef brenda Bentley, Ejdrien Holmark.

On je priznao da su velike limuzine, kao što je Mulsanne, činile osnovu ove kompanije tokom njene istorije duge više od jednog veka, ali da je interesovanje kupaca iz godine u godinu sve manje.

Kako kaže, prinuđeni su da ugase Mulsanne, iako je po broju prodatih primeraka nadmašio konkurentski Rolls-Royce Phantom.

Holmark otkriva da je kompanija 2019. godine isporučila svega oko 500 vozila, dok je u vreme njegovog prethodnika, modela Arnage, Bentley u proseku godišnje izrađivao i prodavao oko 1.200 ovih velikih limuzina.

Slaba prodaja uticala je na odluku menadžmenta da ne razvija direktnog naslednika modela Mulsanne, koji se proizvodio od 2010, jer smatraju da je to neisplativ projekat.

Ipak, onima koji i dalje preferiraju superluksuzne limuzine, na raspolaganju je za nijansu manji Flying Spur, čija je najnovija generacija debitovala 2019. Holmark podseća da je Flying Spur veoma popularan i da je čak 6 puta prodavaniji od modela Mulsanne.

Smatra se da je na pad interesovanja kupaca uticala i pojava SUV modela Bentayga, s obzirom da ovaj automobil čini skoro polovinu godišnje produkcije kompanije Bentley.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare