Još jedna žrtva plastike: U stomaku uginulog kita pronađena 22 kilograma kesa - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Još jedna žrtva plastike: U stomaku uginulog kita pronađena 22 kilograma kesa

U utrobi kita pronađena je, pored kesa, jedna plastična cijev za građevinske radove, zatim zapetljan najlon za pecanje, plastični tanjiri, vreće za kupovinu, čak i kutija deterdženta na kojoj su bile vidljive marka i bar-kod.

Svjetski fond za prirodu upozorio je na prekomernu upotrebu plastike nakon što su u stomaku uginulog kita, koji se nasukao kod obale Sardinije, pronađena 22 kilograma plastičnih kesa i drugih predmeta od istog materijala, javila je agencija AP.

Organizacija je navela da je u utrobi kita pronađena, pored kesa, jedna plastična cijev za građevinske radove, zatim zapetljan najlon za pecanje, plastični tanjiri, vreće za kupovinu, čak i kutija deterdženta na kojoj su bile vidljive marka i bar-kod.

Foto: AP/SEAME Sardinia Onlus

Kit se nasukao na obalu Sardinije prošle nedjelje i na žalost nije jedina žrtva ljudske nemarnosti. Na Filipinima je nedavno pronađen leš kita u čijoj utrobi je pronađeno čak 40 kilograma plastike.

Svetski fond je ranije upozorio da plastika predstavlja prijetnju za morske životinje i dodao da je u posljednje dvije godine pet kitova uginulo zbog gutanja plastičnih predmeta.

 

National Geographic

Danas objavljeno

Tata Makaroni dao sinu ime HTML

Zeljka

Buran život Fare Fosit i Rajana O’Nila: Droga, prevare, problematičan odnos sa djecom

Zeljka

Nova “igračka” Džefa Bezosa?

Zeljka

Ostavite komentar