4. Marta 2021.

Još jedna potvrda snage bitkoina? Goldman Saks će ponovo trgovati kriptovalutama

Big Portal

Kompanija je pokrenula takav biro još 2018. godine, ali je ovo otvaranje nastupilo u trenutku kada je vrednost bitkoina opala za 70 odsto, što je smanjilo interesovanje za trgovinu.

Međutim, od tada se poboljšala i infrastruktura i popularnost kriptovaluta poput bitkoina, koji je skoro postigao rekordnu vrednost. Procenjuje se da je i institucionalno interesovanje za kriptovalute tokom prošle godine poraslo za 470 odsto.

Brojne kompanije, poput Skvera, Tesle, ili Mikro stratedžija, u skorije vreme počele su da kupuju zalihe popularne kriptovalute u iznosima koji se mere stotinama miliona ili milijardama, što ukazuje na potencijal za trgovanje kriptovalutama na duže staze.

Novi biro biće deo odseka za globalno tržište ove američke banke, što je prošle godine bio najveći i najprofitabilniji odsek, i najverovatnije će se baviti kupovinom i prodajom u ime klijenata, ali neće samostalno upravljati tim sredstvima, preneo je Startit.

Imajući u vidu poslovični oprez velikih institucija i investitora prema novim kompanijama i idejama, potez Goldman Sachs-a još jedan je od pokazatelja da porast vrednosti bitkoina izgleda nije kratkog daha.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare