Još jedna osoba pozitivna na virus korona u Bijeljini - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Još jedna osoba pozitivna na virus korona u Bijeljini

U Bijeljini je dijagnostikovan kovid-19 muškarcu mlađe dobi koji se nalazi u bolničkom karantinu pod terapijom, saopšteno je iz Bolnice “Sveti vračevi”.

Кontakti novozaraženog biće tretirani prema utvrđenom medicinskom protokolu i u nadležnosti su Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Bijeljini.

Prvi retest starije ženske osobe negativan je, a drugi će biti urađen danas.

Od početka epidemije u Bijeljini je otkriveno 19 osoba sa potvrđenim kovidom-19, od kojih se 13 oporavilo, dvije su preminule, dvije se nalaze u karantinu u Domu učenika i dvije u bolničkom karantinu.

U regionalnom karantinu za osobe kod kojih je potvrđen virus korona, a koje su bez simptoma, nalazi se 55 lica, od kojih su 43 iz Zvornika, šest sa područja Ugljevika, tri iz Bratunca, dva iz Bijeljine i jedno iz Milića.

Iz bijeljinske bolnice su pozvali građane da i dalje primjenjuju preporuke i savjete medicinske struke. Oni podsjećajući da je i dalje obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, dezinfekcija zatvorenog prostora, pojačana lična higijena, održavanje distance, kao i da je ograničen rada svih poslovnih subjekata do 23.00 časa, te zabrana okupljanja više od 50 lica.

Do sada je u Bijeljini na virus korona testirano 1.060 lica.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za petak, 22.01.2021. godine

D

U Hrvatskoj opada broj zaraženih, još 776 slučajeva

M.

CIK poništio izbore u Doboju i Srebrenici

M.

Ostavite komentar