Još jedna najava za novi Nissan Qashqai - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Još jedna najava za novi Nissan Qashqai

Uveliko su u toku završe pripreme za predstavljanje treće generacije kompaktnog crossovera koji je promenio izgled evropskog tržišta automobila i iznedrio mnoge sledbenike – reč je o je Nissanu Qashqai.

Potpuno novi Qashqai biće izrađen uzimajući u obzir njegovu poziciju pionira i referentnog vozila u segmentu crossovera srednje veličine u Evropi od 2007.

U osnovi novog Qashqaia je nova CMF-C platforma alijanse, oličenje naprednog inženjerstva, inovacija i naprednih tehnologija. Trenutni Qashqai, koji se pojavio u prodaji 2014. godine, prodat je u preko milion jedinica od svog predstavljanja.

Za ovu novu verziju, Nissan je zadržao osnovne principe koji su pokretali koncept, dizajn i razvoj dve prethodne generacije Qashqaia: elegantan dizajn, poboljšani materijali i efikasan pogonski sklop u kombinaciji sa poboljšanim kvalitetom i iskustvom vožnje karakterističnim za viši segment. Novi Qashqai će ponovo podići lestvicu u segmentu crossovera i kupci će uživati u tim atributima. Kao i za njegove prethodnike, dizajn novog Qashqaia vodio je tim u Nissan Design Europe sa sedištem u centralnom Londonu (VB), dok je njegov inženjering vodio Nissan Technical Centre Europe smešten u Cranfieldu, Bedfordshire (VB).

Premijera novog Qashqaija je najavljena za 18. februar.

Danas objavljeno

“Odluku o potpunoj elektrifikaciji doneli političari, a ne auto-industrija”

Vanja A

Prvi put u istoriji prodato više električnih automobila nego dizelaša

Vanja A

Džeremi Klarkson odabrao najgore automobile u 2021. godini

Vanja A

Ostavite komentar