Još jedna milionska krađa kripotivaluta - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Još jedna milionska krađa kripotivaluta

Hakeri su ukrali bitkoine u vrijednosti od 41 milion dolara sa berze Bajnens (Binance), jedne od najvećih berzi za kriptovalute u svijetu, saopštila je ta kompanija. To je posljednja u nizu krađa sa kriptoberzi širom svijeta.

Hakeri su ukrali 7.000 bitkoina koristeći različite tehnike, uključujući krađu identiteta, viruse i druge napade“, navodi se u postu objavljenom na internet stranici te berze. U postu se dodaje i da korisnički fondovi neće biti pogođeni ovim napadom, jer će kompanija iskoristiti svoj fond bezbednih aktiva kako bi korisnicima pokrila gubitke.

Vest o hakovanju prozrokovala je da cena bitkoina padne za čak 4,2 odsto na ranom azijskom trgovanju, ali je ipak nešto kasnije uspela da povrati deo gubitaka.

Prošle godine je ukradeno 950 miliona dolara kripto valuta sa kriptoberzi, što je skoro za 260 odsto više u odnosu na godinu dana ranije, pokazalo je istraživanje američke kompanije za sajber bezbednost “CiptherTrace”. Čak 58 odsto krađi je prošle godine izvedeno na berzama u Japanu i Južnoj Koreji.

Bitkoin je u utorak premašio granicu od 6.000 dolara prvi put od novembra prošle godine. Na trgovinskoj platformi Bitfinex u utorak u podne cena je bila 6.239 dolara.

Analitičar Robert Slajmer iz istraživačke firme Fundstrat, smatra da treba očekivati dalji rast kriptovalute. Prema njegovom mišljenju, najpoznatija kriptovaluta je samo „u ranim fazama dugoročnog oporavka“.

Danas objavljeno

Najbolja aplikacija za iPhone je namijenjena djeci

Zeljka

Uskoro stiže novi, jeftiniji iPhone SE

Zeljka

SCORN je prva igra iz Srbije za Xbox Series X

Vanja A

Ostavite komentar