Još jedna medalja za Srbiju: Sebiću bronza u disciplini MK puška u trostavu! - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Još jedna medalja za Srbiju: Sebiću bronza u disciplini MK puška u trostavu!

Srpski strelac Milenko Sebić osvojio je bronzanu medalju u disciplini 50 metara puška trostav na Olimpijskim igrama u Tokiju!

To je ukupno peta medalja za Srbiju u Tokiju, a druga u streljaštvu, posle srebra Damira Mikeca. U tekvondou je zlatna bila Milica Mandić, a bronzana Tijana Bogdanović, dok su i basketaši uzeli bronzu.

Uskoro opširnije…

Tok pucanja:

Posle prve serije u klečećem položaju, Sebić je drugi sa 51,9 krugova. Posle druge je bio treći sa 102,8 krugova, a četvrti takmičar ima 102,1. Usledila je nešto slabija treća serija, pa je Sebić posle klečećeg stava delio peto mesto sa Norvežaninom Hegom (153,1 krug). Ispred su bili Kamenskij (154), Kuliš (154,7), Ščerbatsevič (155,5) i Džang (155,6).

Posle prve serije u ležećem položaju, Sebić se izdvojio na petom mestu, ali je za tada trećeplasiranim Ščerbatsevičem zaostajao 2,6 krugova. Bolje je otpucao Sebić drugu seriju, ali su se i rivali digli, pa je srpski strelac skliznuo na šesto mesto. Zaostaje 2,2 kruga za medaljom, a posle treće i poslednje serije u ležećem, opet je Sebić bio šesti i zaostajao je 2,6 krugova za trećeplasiranim.

U stojećem položaju, Kuliš nije završio na vreme, jedan hitac mu nije uračunat, Ščerbatsevič je posle jednog lošijeg hica takođe pao.

Posle nekoliko odličnih hitaca Sebića , usledio je slabiji hitac sa 9,3, potom i još jedan od 9,5. Posle treće serije u stojećem položaju, ispali su Kuliš i Ščerbatsevič, a Sebić je zadržao treću poziciji jer je i Norvežanin Heg nešto lošije pucao.

Usledile su eliminacije (posle svakog pucnja, otpadao je najlošije plasirani), Džang i Kamenskij su se izdvojili, pa se Sebić već tada borio za bronzu sa Norvežaninom Hegom.

Hrvati Maričić i Gorša bili su daleko od borbe za medalju, a ključnu prednost nad Hegom, Sebić je stekao u prvom eliminacionom pucanju: pogodio je 10,5, krug više od direktnog rivala, i do kraja je tu prednost sačuvao.

Danas objavljeno

Đoković stigao u Francusku VIDEO

Vanja A

“Jokić je dobro”

Vanja A

Kirjos: Niko ne udara tako jako kao on

Vanja A

Ostavite komentar