JOŠ JEDAN ŽIVOT UGAŠEN Pronađene osobe iz “golfa” kojim je UBIJEN 22-godišnji mladić - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

JOŠ JEDAN ŽIVOT UGAŠEN Pronađene osobe iz “golfa” kojim je UBIJEN 22-godišnji mladić

Službenici Uprave policije TK otkrile su osobe koje su bile u automobilu “golf 5” s kojim su u blizini Tržnog centra “Merkator” nanijeli smrtonosne povrede 22-godišnjem mladiću Ismaru Subašiću iz naselja Mosnik u Tuzli.
Nesreća se dogodila u subotu dva sata iza ponoći, a nakon silovitog udara u pješaka osobe iz “golfa 5” su se zaputili u nepoznatom pravcu.

– Riječ je o automobilu koji je austrijskih registarskih oznaka. Službenici policije su na kriminalističku obradu privele tri osobe i još sa sigurnošću ne možemo reći koje od njih bio za volanom – rečeno je u Kantonalnom tuilaštvu TK.

Osoba na koju je registrovano vozilo tvrdi da nije bila za volanom, a Avaz nezvanično saznaje, krivica se prebacuje s jedne na drugu osobu koje su bile u “golfu 5”.

Poslije silovitog udara Ismar Subašić je davao znake života. Veoma brzo je stigao tim Službe hitne medicinske pomoći, a ljekari su pokušali na mjestu nesreće njegovu reanimaciju. Prevezen je potom na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla gdje je desetak minuta nakon prijema i preminuo.
– Prema urađenom alkotestiranju nije konstatovano prisustvo alkohola u krvi kod osoba koje su privedene u Policijsku upravu TK. No, uzeti su uzorci krvi i urina kako bi uradili dodatna vještačenja – navode u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Tuzlansko naselje Mosnik je obavila tuga. Još jedan mladi život je ugašen u saobraćajnoj nesreći, a, kako kažu komšije, Ismar Subašić je tugovao za drugom Selmirom Kovačevićem koji je takođe poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Vrijeme i mjesto posljednjeg ispraćaja Ismara Subašića biće naknadno određeno.

(Avaz)

Danas objavljeno

Oglasio se Vučić nakon pregovora u Briselu

M.

Razgovarano o mogućem okončanju sukoba

M.

Njemački Špigl: OHR treba ukinuti

M.

Ostavite komentar