Još jedan težak dan na KCUS-u: Dvije osobe preminule, 99 novooboljelih - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Još jedan težak dan na KCUS-u: Dvije osobe preminule, 99 novooboljelih

Nakon što je jutros iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) stigla informacija da 99 osoba ima dijagnozu Kovid-19, te da je testirano novih 298 uzoraka na prisustvo korona virusa, prof. dr. Sebija Izetbegović, generalni direktor ove ustanove, za “Radiosarajevo.ba” je potvrdila sa su dvije osobe preminule od SARS-CoV-2.

“Uz današnji izvještaj koji ste objavili, upravo sam dobila informaciju da su dvije osobe, nažalost, preminule”, dodala je prof. dr. Sebija Izetbegović za pomenuti portal.

Ona je ranije naglasila da je u Sarajevu 77 osoba novozaraženo.

“Posljednja 24 sata u Sarajevu su drugi najteži dan po broju oboljelih u glavnom gradu BiH, od početka pandemije korona virusa”, podvukla je prof. dr. Izetbegović.

Najveći broj novozaraženih u Sarajevu je bilo u julu – 127 osoba.

Podsjetimo, osim 70 osoba u Sarajevu, novozaraženi su upisani u Visokom 10, Kaknju osam, Zavidovićima četiri, Travniku tri, Varešu, Žepču, Goraždu, Busovači po jedno.

Na Podhrastovima smješteno je 36 osoba, na intenzivnoj njezi njih 9.

Jedno dijete smješteno je na pedijatriji.

“Očigledno je da se situacija pogoršava. Provodimo više vremena u zatvorenim prostorima. Potrebno je poštovati propisane epidemiološke mjere: fizička distanca, obavezno nošenje zaštitinih maski, pranje ruku i prirodno provjetravanje prostora”, podvukla je prof. dr. Sebija Izetbegović.

Podsjećamo, juče je u Bosni i Hercegovini korona virusom zaraženo 453 osoba. Zabilježeno je i pet smrtnih slučajeva.

Od toga, u FBiH zabilježeno 296 novozaraženih i pet smrtnih slučajeva, dok je u Republici Srpskoj evidentirano 155 novozaraženih osoba; a srećom nije bilo umrlih.

U Brčko distriktu BiH su registrovana dva nova slučaja zaraze. Radi se o jednoj muškoj osobi 1985. godište i jednoj ženskoj osobi 1993. godište.

NN
Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Danas objavljeno

Trostruko ubistvo desilo se u Novom Pazaru

M.

Velika Britanija od ponedjeljka zatvara sve putne koridore

M.

Merkelova dobila nasljednika

M.

Ostavite komentar