Još jedan poziv parlamentu BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Još jedan poziv parlamentu BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas na Mrakovici sa šefom Кancelarije Savjeta Evrope u BiH ambasadorom Dragoslavom Štefanekom o učešću BiH u radu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope. Ministar Crnadak i ambasador Štefanek pozdravili su inicijativu da u ponedjeljak bude održana sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na…

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas na Mrakovici sa šefom Кancelarije Savjeta Evrope u BiH ambasadorom Dragoslavom Štefanekom o učešću BiH u radu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Ministar Crnadak i ambasador Štefanek pozdravili su inicijativu da u ponedjeljak bude održana sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o imenovanju delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Ambasador Štefanek ponovio je iskreno opredjeljenje Savjeta Evrope da BiH ravnopravno sa ostalim članicama ove organizacije učestvuje u radu i odlučivanju unutar njenih tijela.

Ministar Crnadak i ambasador Štefanek zajedno su pozvali sve političke partije da u ponedjeljak imenuju parlamentarnu delegaciju.

U slučaju da BiH propusti i ovaj dodatni rok, bila bi jedina od 47 zemalja članica Savjeta Evrope koja ne učestvuje u njenom ovogodišnjem radu, uključujući i glasanje u izboru novog generalnog sekretara Savjeta Evrope i novih sudija Evropskog suda za ljudska prava, saopšteno je iz MIP BiH.

BN TV

Danas objavljeno

“Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša Evropska unija”

M.

Pretresen kamp Blažuj, 17 lica biće protjerano iz BiH

M.

Palermo, devojčica žrtva igre “izazova” na Tik-Toku

M.

Ostavite komentar