Još jedan poziv parlamentu BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Još jedan poziv parlamentu BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas na Mrakovici sa šefom Кancelarije Savjeta Evrope u BiH ambasadorom Dragoslavom Štefanekom o učešću BiH u radu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope. Ministar Crnadak i ambasador Štefanek pozdravili su inicijativu da u ponedjeljak bude održana sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na…

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas na Mrakovici sa šefom Кancelarije Savjeta Evrope u BiH ambasadorom Dragoslavom Štefanekom o učešću BiH u radu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Ministar Crnadak i ambasador Štefanek pozdravili su inicijativu da u ponedjeljak bude održana sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o imenovanju delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Ambasador Štefanek ponovio je iskreno opredjeljenje Savjeta Evrope da BiH ravnopravno sa ostalim članicama ove organizacije učestvuje u radu i odlučivanju unutar njenih tijela.

Ministar Crnadak i ambasador Štefanek zajedno su pozvali sve političke partije da u ponedjeljak imenuju parlamentarnu delegaciju.

U slučaju da BiH propusti i ovaj dodatni rok, bila bi jedina od 47 zemalja članica Savjeta Evrope koja ne učestvuje u njenom ovogodišnjem radu, uključujući i glasanje u izboru novog generalnog sekretara Savjeta Evrope i novih sudija Evropskog suda za ljudska prava, saopšteno je iz MIP BiH.

BN TV

Danas objavljeno

Milan Novitović osumnjičen za zloupotrebu položaja: Uhapšen v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite

M.

Ruska raketa Sarmat stiže do Londona za 202 sekunde

M.

Njemački kancelar pozitivan na virus korona

M.

Ostavite komentar