Još jedan patent iz Apple kuhinje: Virtuelni zvučnici - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Još jedan patent iz Apple kuhinje: Virtuelni zvučnici

Kompaniji Apple je odobren patent u vezi virtuelnog pozicioniranja zvuka, koji bi potencijalno mogao da bude osnova za nove, potpuno drugačije audio aplikacije.

U pitanju su virtuelni zvučnici koji bi korisnicima omogućili da, putem specijalne audio tehnologije, slušaju najkvalitetniji zvuk na tačno definisanim mestima u prostoriji.

Ovaj virtuelni akustički sistem koristi prave zvučnike, ali daje osećaj slušaocima da zvuk dolazi sa pozicija koje se razlikuju od fizičkih lokacija zvučnika.

Patent je originalno podnet još 2018. godine, ali tek sada je odobren, piše PC Press.

Koriste se MacBook zvučnike sa zvučnim efektom koji dopušta da audio talasi sadrže i „prostorne signale“ pomoću kojih se definiše lokacija odakle će slušalac čuti zvuk.

Ova tehnologija bi mogla da se upotrebljava za najrazličitije svrhe. Na primer, dala bi potpuno novu dimenziju sportskim prenosima ili koncertima.

Tehnologija bi sigurno mogla i da se primeni u industriji zabave, u igrama i televizijskim emisijama, a jasno je da bi pronašla i svoje mesto u poslovnim aktivnostima, kao što su konferencijski pozivi.

Danas objavljeno

Novi Ethereum sistem je izgleda previše komplikovan za normalne korisnike

Vanja A

Intel zapušio usta svima koji nisu vjerovali – objavljene cijene Arc A770 i A750 grafičkih karti

Vanja A

Nova ekspanzija za World of Warcraft stiže u novembru

Zeljka

Ostavite komentar