18. Augusta 2020.

Još jedan pacijent preminuo od korone, 71 zaraženo u Srpskoj

Big Portal

Radi se o 40 muškaraca i 31 ženi, od kojih je 13 mlađih, 14 starijih i 44 osobe srednje životne dobi.

U posljednja 24 časa Institutu je prijavljen jedan smrtni slučaj.

Radi se o starijem muškarcu iz Doboja.

Najviše novozaraženih je iz Banjaluke, 10, te iz Bijeljine 9, dok je po sedam zaražnih iz Zvornika i Srpca, šest iz Gradiške, po četiri Kotor Varoša, Laktaša i Prijedora.

– Posmatrajući epidemiološku situaciju, nastalo je blago poboljšanje i blagi pad na sedmičnom nivou, ali ipak to nisu zadovoljavajući rezultati, jer imamo određene parametre, oi nisu dobri, a to je broj hospitlaizovanih, pogotovo šta na respiratoru imamo 10 osoba samo u UKC RS – rekla je epidemiologinja Jelena Đaković Dević.

Epidemiološka situacija je još nepovoljna, a nalazimo se na pragu školske godine i moramo učiniti sve što možemo da situacija bude bolje. Ono što najmanje možemo učiniti za dobrobit naše djece, je da spriječimo prenos, jer virus iz lokalne zajednice se može lako prenijetu u školu – upozorila je ona.

I direktor Instituta je upozorio da se uoči školske godine građani moraju posebno striktno pridržavati epidemioloških mjera, kako bi situacija bila stabilnija.

Govoreći o ruskoj vakcini, Zeljković je rekao da je RS iskazala zainteresovanost za rusku vakcinu, ali da je to tek prvi korak.

– Trebamo tek dobiti prvi set podataka, da bi se prema tome RS opredijelila – rekao je on.

Zeljković je rekao da u RS ima 120 oboljele djece do pet godina, a od pet do 14 godina 146.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare