Još jedan komandant terorističke OVK pozvan u Hag - BIGportal.ba
Region Vijesti

Još jedan komandant terorističke OVK pozvan u Hag

Ramiz Kerići, je još jedan u nizu boraca bivše Oslobodilačke vojske Kosova, koji je dobio poziv Specijalnog suda, formiranog da istraži i osudi počinioce ratnih zločina nad Srbima i drugim nealbancima na Kosovu i Metohiji tokom poslednjih sukoba. Kerići je bivši komandant tzv. drugog bataljona “Ruždi Salihu”, poznatiji pod nadimkom…

Ramiz Kerići, je još jedan u nizu boraca bivše Oslobodilačke vojske Kosova, koji je dobio poziv Specijalnog suda, formiranog da istraži i osudi počinioce ratnih zločina nad Srbima i drugim nealbancima na Kosovu i Metohiji tokom poslednjih sukoba.

Kerići je bivši komandant tzv. drugog bataljona “Ruždi Salihu”, poznatiji pod nadimkom Lav.

Kako piše prištinska Koha, Kerići je potvrdio da je pre nekoliko dana primio poziv Specijalnog suda, čije sedište je u Hagu.

Dodao je da nije obavešten o tome u kom svojstvu je pozvan, kao svedok ili osumnjičeni.

Kerići će se pred Specijalnim sudom pojaviti 9. jula, kada, kako se navodi, na zahtev suda, treba da ponese i svu dokumentaciju i beleške koje poseduje iz perioda sukoba kada je bio komandant OVK.

Kerići smatra da svi koji su počinili zločine treba da budu kažnjeni, ali, kako kaže, ne i pripadnici OVK.

Specijalni sud za zločine tzv. OVK formiran je 2015. pod okriljem Evropske unije. Prvi pozivi pripadnicima OVK počeli su da stižu krajem 2018. , a prva saslušanja su obavljena u januaru ove godine.

Do danas, međutim, nije podignuta nijedna optužnica.

Danas objavljeno

Turska bijesna zbog Ukrajine: Imaju jedan zahtjev

M.

Izjava Turkovićeve dokaz da se raspala spoljna politika BiH

M.

Navijači u Australiji skandirali: Za dom spremni

M.

Ostavite komentar