Još jedan kineski gigant na srpskom tržištu - Objavljena dva nova Vivo 5G modela V21 i Y72 - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Još jedan kineski gigant na srpskom tržištu – Objavljena dva nova Vivo 5G modela V21 i Y72

Prvi V21 5G je nova iteracija serije kojoj su fokus korisnici u tridesetim godinama. Telefon je sa istaknutim funkcijama prednje kamere i optičkom stabilizacijom slike, kako na zadnjoj, tako i na prednjoj kameri. Drugi Y72 namenjen je mlađoj populaciji koja stasava u eri multimedije. Osim dobre specifikacije, njen fokus je na performansama, brzini povezivanja i bateriji.

Na domaćem tržištu, Vivo se predstavlja kao kompanija koja ima više od 400 miliona korisnika širom sveta, što bi svakome trebalo da razbije predrasudu o još jednoj kineskoj kompaniji. O tome, koliko je jak igrač ova kompanija govori i to da je postala zvanični sponzor evropskog prvenstva u fudbalu ove godine.

Pristupačniji od dva ponuđena modela, Y72 sa brzom 5G konekcijom, dolazi u kombinaciji sa MediaTek Dimensity 700 i 8GB RAM memorije i 128GB interne memorije, koja se može proširiti MicroSD karticom. Ovaj telefon ima 6.58 inča Full HD ekran, sa prednjom kamerom od 16Mpx i zadnjom od 64Mpx, dolazi uz bateriju od 5000mAh i 18W Fast Charge opciji brzog punjenja.

Za V21 se prvo navodi da ima inteligentnu prednju kameru od 44MPx, koja kao i zadnja od 64Mpx, imaju mogućnost optičke stabilizacije.

Kod ovog uređaja je vrlo interesantna opcija Dual Selfie Spotlight, koja kombinuje meku svetlost ekrana i ugrađene prednje bliceve, ​​koji su diskretno smešteni u gornjoj ivici ekrana za lakše snimanje izuzetnih noćnih fotografija i video zapisa.

Uređaj ima AMOLED FullView ekran sa brzinom osvežavanja do 90Hz. Dolazi uz MediaTek Dimensity 800U, koji radi na 2.4 GHz i baterijom od 4000 mAh, kao i punjačem od 33W.

Danas objavljeno

Realme će predstaviti i GT Neo2 sa Dimensity 1200 čipom i manjom baterijom

Vanja A

Moderna ljubav i virtuelna bliskost

V.R.

Evo šta bi sve trebalo da uradite pre nego što telefon koji se upravo prodali predate kupcu

V.R.

Ostavite komentar