16. Decembra 2020.

Još jedan gigant isključio punjač iz kutije

Big Portal

Kada je Apple predstavio svoju novu iPhone 12 seriju mobilnih telefona, velika prašina se podigla oko toga što u kutiji ne dolazi punjač. Kompanija iz Kupertina je ovo pokušala da opravda brigom za životnu sredinu, ali korisnici nisu bili baš ubeđeni da je to pravi razlog.

Od tog trenutka, nekoliko proizvođača (uključujući i Samsung) iskoristili su priliku da “pecnu” reklamama suparnika, tvrdeći da uz njihove uređaje dolazi sve što treba, prenosi B92.

Međutim, malo pomalo, počele su da kruže priče da bi i južnokorejski gigant mogao da krene ovim putem, odnosno da isključi punjač i slušalice iz kutije.

Sve je izvjesnije da će, zaista, Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ i Galaxy S21 Ultra modeli doći bez punjača i slušalica u pakovanju. Ono što je bila samo glasina, čini se kao da je dobilo definitivnu potvrdu u sertifikaciji koju je za Brazil uradio Anatel, a gdje je ovo veoma jasno navedeno, prenosi GSM Arena.

Izgleda da je Apple započeo novi trend u svijetu mobilnih telefona, još jednom. Da li će i Samsung pokušati svojim korisnicima da plasira priču o smanjenju ekološkog opada (koja, naravno nije zanemarljiva, ali pitanje je koliko je to pravi razlog), ili će imati neki drugi razlog kojim će ovo opravdati, ostaje da vidimo.

U svakom slučaju, i jedni i drugi neće se buniti da zarade više od prodaje dodatnih punjača ili slušalica za svoje modele.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare