Još jedan dokaz da Priština krši Briselski sporazum - BIGportal.ba
Region Vijesti

Još jedan dokaz da Priština krši Briselski sporazum

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su današnji upadi policije samoproglašenog Кosova u sredine gdje većinski žive Srbi još jedna posljedica odluke Prištine da ne poštuje Briselski sporazum, ali da je na Beogradu da ostane uz svoj narod i pokuša zajedno sa Albancima da sačuva mir.

Vučić je istakao da je, prema dosadašnjim saznanjima, dobro što nema povrijeđenih u današnjem incidentu.

“Sada je mirno, čekam izveštaj iz našeg centra da vidim kakva je situacija. Očigledno je da nisu nikoga pitali da uđu, ni Кfor. Oni su došli, građani su pružili otpor”, rekao je Vučić novinarima.

O današnjem Samitu EU – zapadni Balkan u Tirani, Vučić je rekao da je sastanak bio blagorodan i ljekovit jer su strane bile u prilici da čuju jedne druge, a da je najveća vrijednost ovog skupa što su otvorenije, poštenije, iskrenije nego ikada razgovarali.

“Imao sam sreću da sam govorio poslednji i da sagledam šta su drugi govorili, u svakom slučaju dobro je što smo bili u Tirani”, rekao je Vučić.

Reagujući na izjavu predsjednika samoproglašenog Кosova Vjose Osmani da je Priština spremna da pruži ruku Beogradu, ali da je on čovjek prošlosti, Vučić je rekao da je svako “ko juče nije priznao nezavisnost Кosova za Prištinu čovjek prošlosti”.

Na pitanje kada očekuje da se sastane sa premijerom privremenih institucija Aljbinom Кurtijem, Vučić je rekao da će tako nešto uraditi kada to predloži EU, ali da je pravo pitanje šta će biti sadržaj tog razgovora i šta je to kompromis.

On je dodao i da novi njemačko-francuski plan za rješenje pitanja Кosova i Metohije suštinski ne nudi ništa novo, ali da se zna šta je srpska crvena linija, te dodao da ne postoji vremenski okvir za rješenje. 

(Srna Foto: Tanjug) 

Danas objavljeno

Putin: Fašizam i njemački tenkovi ponovo prijete Rusiji

Vanja A

Policija utvrđuje odgovornost imama koji je vrijeđao Svetog Savu i SPC

Vanja A

Vukanović optužen za nasilničko ponašanje

Vanja A

Ostavite komentar