Još dosijea dostavljeno veteranima OVK - BIGportal.ba
Region Vijesti

Još dosijea dostavljeno veteranima OVK

Organizaciji ratnih veterana OVK dostavljeni su danas novi dosijei, rečeno je na konferenciji za medije te organizacije.

Tokom konferencije je naglašeno da osoba koja je donela dosijee nije ista kao prvi put.

Iz ORV OVK su istakli da su čak pokušali i da zaustave tu osobu, ali da nisu uspeli, prenosi Kosovo onlajn.

“Nazvali smo ga Munja 2, jer je čovek pobegao kao munja, u 15.30 doneo dokumenta, a par naših kolega nisu mogli da ga stignu i vide ko je”, rečeno je na konferenciji za medije.

Predsednik ORV OVK, Hisni Gucati, medijima je pokazao dokumenta koja, kako tvrdi, dokazuju komunikaciju između zvaničnika Specijalnog suda, sa srpskim tužiocima i ljudima iz policije, piše Ljajmi.

“Ranije smo govorili da Specijalni sud uglavnom sarađuje sa srpskim tužilaštvom i Specijalnim sudom Srbije za ratne zločine. Pokazaću vam dva papira na srpskom jeziku. Milorad Veljović je generalni direktor policije u Srbiji koji sarađuje sa tužiocima Suda. Nismo ih proverili jer su stigli u 15.30 velikom brzinom”, rekao je Gucati.

Zamenik šefa ORV OVK Nasim Haradinaj, rekao je da je bilo preko 130 dopisa sa direktorom srpske policije i drugim srpskim zvaničnicima.

“Ovo je veliki apsurd za međunarodnu instituciju. Ovo ne liči ni na sudove u džungli. Video sam da je Klint Vilijamson imao 57 prepiski sa Vukčevićem. Postoji 130 prepiski sa direktorom policije. Zatim 37 sa Dragoljubom Stankovićem. Sve ove prepiske govore o Drenici, Jablanici, Klečku i drugim. Radi se o direktnoj saradnji sa ljudima iz Miloševićevog aparata. Na ovaj način ih amnestiraju i istražuju Albance”, rekao je Haradinaj.

B92

Danas objavljeno

Novo ludilo na australijskim aerodromima: “Skandal”, “odvratno”, “zlostavljački”

M.

Crni rekord: U BiH 3.342 slučaja zaraze koronavirusom, preminulo 39 osoba

M.

Čerkez: Situacija sve teža, uskoro nova pravila

M.

Ostavite komentar