Još četiri radnice bolnice u Tuzli zaražene virusom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Još četiri radnice bolnice u Tuzli zaražene virusom

Još sedam osoba zaraženo je korona virusom u Bosni i Hercegovini, a riječ je o četiri slučaja iz Tuzle, dva iz Mostara te jednom iz Čapljine.

Tri medicinske sestre i jedna higijeničarka iz Klinike za bolesti uha, grla i nosa u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli zaražene su koronavirusom. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je direktor tuzlanskog UKC-a Vahid Jusufović.

Prema njegovim riječima, one su bile u kontaktu sa glavnom medicinskom sestrom u Klinici za bolesti uha, grla i nosa kod koje je ranije potvrđena infekcija korona virusom.

“Klinika trenutno radi u smanjenom kapacitetu, a u procesu su rada samo oni koji nisu bili s njima u kontaktu. Svo osoblje klinike smo testirali i trenutno čekamo rezultate analiza”, kazao nam je Jusufović.

Broj zaraženih korona virusom u Univerzitetsklim kliničkom centru u Tuzli sada se popeo na devet osoba.

Ranije je Odjeljenje neonatologije u Klinici za dječije bolesti zatvoreno zbog potvrde dva slučaja zaraze korona virusom kod medicinske sestre i doktorice.

Takođe, Klinika za kožne bolesti u potpunosti je zatvorena jer su SARS-CoV-2 virusom inficirane medicinska sestra i doktorica.

U posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testiran je 81 uzorak od čega su tri rezultata analiza bili pozitivni. Kako su naveli iz Štaba civilne zaštite HNK, dvije osobe su zaražene u Mostaru, a jedna je iz Čapljine.

(Klix)

Danas objavljeno

Bajden uz suze položio zakletvu i zvanično postao 46. predsjednik Amerike

D

Bajden stigao u Kapitol, sve spremno za inauguraciju

D

I Pens ostavio pismo svojoj nasljednici

D

Ostavite komentar