Još brži Google Chrombook računari sa novim AMD Zen3 procesorima - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Još brži Google Chrombook računari sa novim AMD Zen3 procesorima

AMD je korsnicima predstavio nove procesore Ryzen 5000 „C-serije“, zasnovane na dokazanoj “Zen 3” arhitekturi, iskoristio je u specifičnim radnim uslovima i pružio vrhunske rezultate u radu Chrome OS uređaja.

Novi procesori nude produženo trajanje baterije, omogućujući čitav dan rada bez potrebe za punjnejm uređaja. Novost kod modela sa novom serijom AMD procesora je što zbog velike snage prevazilaze samo edukativni karakter koji je u prethodnim generacijama bio diktiran slabašnom snagom ugrađenog hardvera, tako da se od ovog momenta, omogućava upotreba Chromebook-ova na mnogo atraktivnija potrošačka i komercijalna tržišta Chrome OS-a.

Uz poboljšane karakteristike Radeon grafičkog jezgra, očekuje se da će procesori Ryzen 5000 C-serije specijalizovane za rad Chrome platformi, obezbediti do 67% brži odziv u radu  i do 85% bolje grafičke performanse  od prethodne generacije sličnih računara. Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2 omogućuju korisnicima lakše uspostavljanje bežične veze i brži internet uz veću propusnost podataka nego što je to pre bio slučaj.

Ryzen_5000C_Series_2.jpg

“AMD podiže nivo performansi za moderne Chromebookove,” rekao je Saeid Moshkelani, viši potpredsednik i generalni menadžer poslovne jedinice za klijente u AMD-u. “Sa do osam Zen3 jezgara, procesori Ryzen 5000 C-serije daju korisnicima Chromebooka fleksibilnost da ostanu na bateriji ceo dan bez žrtvovanja performansi i produktivnosti.”

Benchmark.

Danas objavljeno

Nothing sprema svoj providni telefon

Vanja A

Tviter kažnjen sa 150 miliona dolara – prodavali privatne podatke korisnika

Zeljka

Dyson razvija robote za sve kućne poslove koje mi ne volimo da radimo

Zeljka

Ostavite komentar