16. Maja 2020.

Još 27 slučajeva virusa korona u Srpskoj

Big Portal

Riječ je o devet muškaraca i 18 žena. Dvije osobe muškog pola su mlađe životne dobi, četiri srednje i tri starije životne dobi. Pet osoba ženskog pola je mlađe životne dobi, sedam srednje i šest starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta devet osoba je iz Banjaluke, sedam iz Mrkonjić Grada, po dvije iz Kozarske Dubice i Prijedora, i po jedna osoba je iz Doboja, Prnjavora, Dervente, Kotor Varoši, Laktaša, Modriče i Teslića.

Ukupno 15 osoba je navelo kontakt sa pozitivnim licima, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 časa, testirano je još 77 zdravstvenih radnik iz Banjaluke, Prijedora, Broda, Kotor Varoši, Gradiške, Istočnog Sarajeva, Teslića, Vlasenice, Bijeljine, Šamca, Modriče, Doboja, Petrova i Foče a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jednog zdravstvenih radnika iz Banjaluke, jednog iz Laktaša i jednog zdravstvenog radnika iz Prijedora.

Takođe, testirano je ukupno 59 vaspitača iz dječijih vrtića u Banjaluci, Laktašima, Modriči, Derventi, Tesliću i Brodu, i svi rezultati testiranja su negativni.

U posljednja 24 časa testirano je i još 60 osoba iz objekata za izolaciju i ovi rezultati testova su negativni.

Test na novi virus korona je negativan i kod tri zaposlenika iz doma za starija lica.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.244 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 559 osoba, a preminulo je ukupno 88 osoba, koje su imale pozitivan test na virus korona.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) izvršeno ukupno 20.823 testiranja.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječe 73 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovano je 29 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji dva pacijenta.

Kod četiri pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a tri osobe su na neinvanzivnom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je deset pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 25 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Bolnici “Sveti Apostol Luka” u Doboju zbrinuto je 56 pacijenata sa COVID 19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje deset osoba, u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu jedna osoba, u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru 12 pacijenata, u Bolnici u Gradišci je zbrinuto šest pacijentai u Univerzitetskoj bolnici u Foči četiri pacijenta.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome COVID-a 19, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci nalaze se 159 osoba, u Studentskom domu u Trebinju je 17 osoba, u Domu učenika u Bijeljini su dvije osobe i u Domu učenika u Doboju 29 osoba.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.758 osoba, a nadzor je završen kod 27.446 osobe.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
Miki
Miki
3 godine prije

Idemo dalje.
Koliko jos zarazenih i mrtvih da bi neko konacno shvatio da je neko odgovoran za sve ?