Jokiću potrebna četiri negativna testa kako bi otišao u Orlando - BIGportal.ba
Košarka Sport

Jokiću potrebna četiri negativna testa kako bi otišao u Orlando

Nikola Jokić, najbolji centar sveta, testiran je ponovo na koronavirus i rezultat je negativan, međutim pitanje je kada će se priključiti ekipi u Orlandu.

Tim Denver Nagetsa, za koji nastupa naš as, u utorak je otputovao u “Dizni svet” u Orlando i u avionu nije bilo Nikole Jokića.

ESPN je preneo da je Jokić zdrav i negativan na koronavirus, ali navodno čeka drugi negativan test kako bi mogao da otputuje u Sjedinjene Američke Države.

To znači da centra iz Sombora tek očekuje put u Ameriku.

ESPN u članku navodi da to nije jedini problem jer Jokić neće moći odmah po odlasku u SAD da se priključi trening kampu Nagetsa.

NBA pravila nalažu da košarkaš mora da ima dva negativna testa pre puta u Orlando, što znači da će Nikola još dva puta biti testiran u Denveru i ako i oni budu negativni, tek onda će moći da ode u “Dizni svet”, piše ESPN.

Računica – dva negativna testa u Srbiji kako bi otputovao u Denver, a potom dva negativna testa kako bi iz Denvera otišao u Orlando.

Ovo praktično znači da Jokić mora da ima četiri negativna testa kako bi se priključio Nagetsima.

Razmak između dva testa mora da bude pet dana, što znači da se Nikola još sigurno desetak dana neće pojaviti na treningu ekipe iz Kolorada.

NBA sezona nastavlja se 30. jula.

Danas objavljeno

Dobra vijest za Olimpijakos: Teodosić može da igra

Vanja A

MOK traži način da vrati Ruse i Bjeloruse u takmičenja

Vanja A

Arsenal kreće po Vlahovića i Sergeja

Vanja A

Ostavite komentar