Jokić preskače meč sa Portlandom? - BIGportal.ba
Košarka Sport

Jokić preskače meč sa Portlandom?

Nikola Jokić je posijle još jedne dobre partije u dresu Denvera dobio par dana slobodno.

Trener Majkl Maloun to nije najavio, ali pojedini mediji veruju da će na drugoj utakmici sa Portlandom, koja se igra u noći između nedelje i ponedeljka u tri časa ujutro, odmarati Jokića, ali i Pola Milsapa i Džamala Mareja.

Očigledno je da strateg Nagetsa želi da sačuva najbolje igrače za početak plej-of serije, a Blejzersi se nadaju da će moći da računaju na Si Džej Mekoluma i Seta Karija.

Kada je reč o Jokiću, pedantni statističari su objavili doređene brojke koje ukazuju da srpski centar nezadrživom brzinom hrli na neslućenim NBA visinama.

Nikola je do sada postigao ukupno 4.975 poena, 2.927 skokova i 1.582 asistencije. Jedini košarkaši koji su imali tu brojku u svoje prve četiri sezone u NBA su još Leri Bird i Oskar Robertson, koji su imali i bolju ukupnu minutažu u odnosu na Jokića.

Robertson je igrao 13.615, Bird 12.099, a Jokić 8.665 minuta.

Takođe, Jokić je na prethodnom meču sa Portlandom stigao do 500. asistencije u sezoni, što je ranije uspelo jedino Viltu Čemberlejnu.

Srpski košarkaš ove sezone, kada je u timu ima uspešnost od 75 odsto pobeda. Porede ga sa mnogima, veruju ustvari da će nadmašiti i pojedine zvezde, a koliko je dobar, zaključite sami.

Već je u samom vrhu, a čini se da je tek počeo…

Danas objavljeno

Fej vratila olimpijsku slavu Kini u badmintonu

Vanja A

Najskuplje olimpijsko zlato vrijedi 20 miliona

Vanja A

Maljković: Sad da se skupimo i “izginemo” za svoju zemlju

Vanja A

Ostavite komentar